Vliegtickets Buenos Aires (Argentinië)

Vliegtickets naar Buenos Aires kosten, afhankelijk van de vertrekplaats, tussen de 700 en 2000 euro. Een groot verschil in prijs, daarom is het ook verstandig om de goedkope vliegticket aanbieders met elkaar te vergelijken.
 

De stad

Buenos Aires is de hoofdstad van Argentinië. Met zijn 3 miljoen inwoners is Buenos Aires de grootste stad van Argentinië. De stad ligt aan de westelijke oever van de Rio de la Plata, dit is de monding van de rivieren Parana en de Uruguay.
 

Vliegveld Buenos Aires

Wanneer u een vliegticket naar Buenos Aires heeft gekocht dan zult u waarschijnlijk landen op het grootste vliegveld Ministro Pistarini International Airport (Ezeiza). Dit vliegveld ligt 35 kilometer van de stad. U kunt met een taxi, minibus of huurauto naar de stad toe. De prijzen voor een taxi liggen tussen de 30 en 50 euro, voor een rit in een minibus betaalt u ongeveer 25 euro en de huurauto's is afhankelijk van het aantal dagen dat u de auto huurt. Mocht u naast een goedkope vliegticket een hele low budget vakantie zoeken, dan kunt u met het openbaar vervoer naar Buenos Aires reizen. Het kaartje voor de bus kost zo'n 2 euro, de busreis duurt dan ongeveer anderhalf uur.
 

Bezienswaardigheden

Plaza de Mayo is een prachtig plein dat al sinds de stichting van Buenos Aires in 1580 een centrale plek in de stad heeft. Het plein wordt omringd door prachtige gebouwen die zeker de moeite waard zijn. Buenos Aires is de stad van de Tango. Er zijn tal van cafés, clubs, dansscholen en voorstellingen waar u van de tango kunt genieten. Mocht u geen genoeg van de dans kunnen krijgen, mis dan zeker het International Tango Festival niet. Hier kunt u vele voorstellingen en optredens van artiesten bekijken. San Telmo is een veel bezocht gebied ten zuiden van de stad, met zijn mooie straten en gebouwen uit de koloniale tijd. Er zijn kerken, musea, antiekwinkels en Antiekbeurzen in het historische Dorrego plein, waar de straten in het weekend gevuld zijn met artiesten zoals tango dansers.
 

Vervoer in Buenos Aires

In Buenos Aires is de taxi een ideale manier van vervoer, het starttarief is $4,60. Een goedkoop alternatief is het openbaar vervoer: wanneer u met de metro reist kost dit slechts $0,80 per rit.
Terug naar land info over Argentinië