Ingeniero Ambrosio Taravella Airport | scattered clouds | 29°C

Goedkope vliegtickets Cordoba

Córdoba is een stad midden in Argentinië. De stad heeft een prachtige ligging in de vallei van Sierras Chicasbergen en aan de Suquiarivier. Daarnaast ligt de stad zo’n 700 kilometer ten noordwesten van Buenos Aires. De prachtige stad is de hoofdstad van de gelijknamige provincie en heeft ongeveer 1,3 miljoen inwoners, waardoor Córdoba de tweede stad van Argentinië is. De stad heeft een industrieel centrum, maar bezit ook vele historische gebouwen uit het koloniale tijdperk.

Algemeen
Córdoba werd in 1573 gesticht door Jerónimo Luis de Cabrera, die de stad vernoemde naar het stadje Córdoba in Spanje. Het was een van de eerste Spaanse koloniale hoofdsteden in Argentinië. Alleen Buenos Aires (1536) en Santiago del Estero (1553) werden eerder als hoofdstad uitgeroepen. De oudste universiteit van Zuid-Amerika, de Universidad Nacional de Córboda, is hier in 1613 door de jezuïeten gesticht.

Na de Tweede Wereldoorlog groeide de stad uit tot een belangrijk centrum van de Argentijnse publieke en militaire luchtvaartindustrie. Córdoba heeft nog veel van zijn historische gebouwen uit de koloniale tijd weten te behouden. Vooral het Jezuïetenkwartier is bijzonder, dit was het hart van de voormalige jezuïetenprovincie van Paraguay en bevat belangrijke gebouwen als de universiteit, de kerk en de residentie van de Society of Jezus. Deze bezienswaardigheden laten samen met vijf boerenbedrijven, ook wel estancia genoemd, en een huizenblok uit de zeventiende eeuw zien hoe de mensen in de zeventiende en achttiende eeuw leefden. In het jaar 2000 kreeg de stad zijn plaatsje op de werelderfgoedlijst van Unesco.

Bezienswaardigheden
In het centrum van de stad vindt u honderden onuitputtelijke activiteiten waar u naar toe kunt of waar u aan deel kunt nemen. U vindt hier prachtige wandelroutes door de straten van Códoba die u langs het San Martínplein met de oude kathedraal en de historische Cabildo, het Trejohuis en diverse musea leiden. In de buitenwijken van de stad kunt u wat actiever zijn. Hier kunt u vaak 4WD tours boeken, of lekker gaan mountainbiken, paragliden, wandelen door de mooiste regio’s van Argentinië of vissen op forel. Wanneer de zon ondergaat, komt de culturele sfeer en het nachtleven tot leven. De stad biedt u dan voorstellingen in alle soorten en maken. Ook zult u in een van de vele cafés zien dat er op een bijzondere manier gedanst wordt. De muziekstijl waarop wordt gedanst heet Cuarteto en is onder het grootste deel van de bevolking bekend.

Goedkope vliegtickets
Cordoba is niet in een keer te bereiken met het vliegtuig. Het beste kunt u eerst naar Buenos Aires vliegen en vandaar uit doorreizen naar Cordoba. U heeft al goedkope vliegtickets naar Buenos Aires vanaf € 1350,-. Na een vlucht van ongeveer 16 uur stapt u uit op vliegveld Buenos Aires Airport, waar u op uw vliegtuig naar Cordoba stapt. Na het landen kunt u het beste vanaf hier de bus naar uw hotel pakken, maar het is ook mogelijk om met de taxi te gaan.

Vliegmaatschappijen
Lufthansa, Airfrance, Iberia Airlines, Continental Airlines, LAN Airlines en KLM.

Terug naar land info over Argentinië