La Plata Airport | clear sky | 9°C

Goedkope Vliegtickets La Plata
La Plata is de hoofdstad van de provincie Buenos Aires. Deze prachtige stad is tot hoofdstad uitgeroepen nadat Buenos Aires werd aangegeven als het federale district in 1880. Het inwonersaantal van La Plata loopt op naar de 600 duizend inwoners.

Algemeen
De stad is in 1882 door gouverneur Dardo Rocha gesticht. Hij besloot een nieuwe stad te stichten die een provinciale overheidsinstelling en een universiteit bezat. Architect Pedro Benoit ontwierp een stadsplattegrond die gebaseerd was op een stedelijke stad. Op de tekening had de stad de vorm van een vierkant met een centaal park en twee diagonale lanen, van noord naar zuid en van oost naar west. Deze diagonalen werden voor de rest van het ontwerp in de stad aangehouden. Daarom wordt La Plata ook wel La Ciudad de las diagonales genoemd, dat niets anders betekent dan 'de stad van de diagonalen'. Voor het ontwerp van de gebouwen die in de stad kwamen werd een wedstrijd opgezet. Op deze manier zijn de bezienswaardigheden door verschillende architecten uit de wereld ontworpen, het paleis van de gouverneur is een creatie van de Italianen en het stadhuis is door de Duitsers ontworpen. Daarnaast was La Plata de eerste stad in Latijns-Amerika die in 1884 straatverlichting had. In 1952 kreeg de stad een nieuwe naam, Eva Perón, maar in 1955 werd de naamswijziging alweer ongedaan gemaakt, omdat het bij de rest van de wereld niet helemaal duidelijk aangegeven was.

Bezienswaardigheden
Voor u als toerist heeft deze mooie stad voldoende te bieden. Breng een dag door aan het mooie Santa Fe Lake, waar u kunt vissen, ontspannen, zwemmen of wandelen in de omgeving. Of maak een goedkope tocht door de omgeving per paardenkoets. U kunt vanuit uw koets de omgeving van deze prachtige stad op een rustige en ontspannen manier bekijken, zonder dat u ook nog eens op de weg moet letten. Ook biedt de stad tal van golfmogelijkheden, dus zelfs als golfliefhebber bent u hier aan het juiste adres.

Vliegtickets en vliegveld
La Plata is niet in een keer te bereiken met het vliegtuig. Het beste kunt u eerst naar Buenos Aires vliegen en vandaar uit doorreizen naar La Plata. U heeft al goedkope vliegtickets naar Buenos Aires vanaf € 1350,-. Na een vlucht van ongeveer 16 uur stapt u uit op vliegveld Buenos Aires Airport. Na het landen kunt u het beste vanaf hier de bus naar uw hotel pakken, maar het is ook mogelijk om met de taxi te gaan.

Vliegmaatschappijen
Lufthansa, Airfrance, Iberia Airlines, Continental Airlines, LAN Airlines en KLM.

Terug naar land info over Argentinië