Adelaide International Airport | shower rain | 11°C

Steden

Goedkope Vliegtickets Australië

Australië, officieel het Gemenebest Australië, is een land in het zuidelijk halfrond, dat bestaat uit het vasteland van het Australische continent, het eiland Tasmanië en talrijke eilanden in de Indische en Stille Oceaan. Het land is 7.741.220 vierkante kilometer groot en is daarmee het zesde land ter wereld. Van de 22 miljoen inwoners woont het grootste gedeelte in en in de omgeving van de grote steden. De hoofdstad van dit prachtige land is Canberra.

Australië werd al tienduizenden jaren bewoond voordat de Europeanen het uiteindelijk ontdekten. Willem Jansz was de eerste Europeaan die het land in 1606 ontdekte, maar het duurde nog tot 1770 voordat de Britten het land claimden, om het als strafkolonie te gebruiken. New South Wales was in 1788 de allereerste kolonie en in de negentiende eeuw kwamen er al snel vijf nieuwe koloniën bij, die nu de Australische staten vormen. Op 1 januari 1901 voegden de zes koloniën zich samen en ontrok het zich, bijna helemaal, aan de afhankelijkheid aan het Verenigd Koninkrijk.

Geschiedenis van Australië

Ongeveer 50 duizend jaar geleden kwamen de eerste mensen naar Australië. Van deze bevolkingsgroep, de Aboriginals, zijn er nu nog enkele aanwezig. In de tijd van de ontdekking was er veel water bevroren, waardoor de bewoners gemakkelijk naar Azië konden lopen. Op deze manier haalden de bewoners op een gemakkelijke manier hun vee vanuit Azië naar Australië. Helaas kwam er met de opwarming van de aarde een eind aan deze gemakkelijke manier van reizen.

In het jaar 150 werd er voor de eerste keer over het land geschreven. Dit werd gedaan door de Grieken en zij noemden het land Terra Australis. Toch duurde het nog een gehele tijd voordat de rest van Europa Australië ontdekte. Pas in 1606 ontdekte Willem Jansz het land toen hij langs het Kaap Yorkschiereiland voer, een schiereiland dat ten noorden van Australië ligt. De westkant van Australië werd later ook verschillende malen door Nederlanders en andere Europeanen bezocht, maar dit ‘Nieuw-Holland’ groeide niet uit tot een kolonie. In 1768 ontdekte James Cook, een Engelse ontdekkingsreiziger, de oostkust van Australië. Hij gaf het gebied de naam New South Wales en ging het gebruiken als strafkolonie voor Engelse gevangen. Later werd het land ook populair onder de vrije burgers. Toen er in 1849 goud werd gevonden, nam de bevolking opeens snel toe.

In 1901 keurde Australië een eigen grondwet toe en raakten zij onafhankelijk van het Britse rijk. Australië nam aan de Eerste en de Tweede Wereldoorlog deel. In de Tweede Wereldoorlog vochten zij onder anderen op Ambon, in Egypte, op Kreta en in de Pacific.

Melbourne was in eerste instantie de hoofdstad, maar in 1911 besloot de regering een prijsvraag op te stellen waarin men een nieuwe hoofdstad kon ontwerpen. Het winnende ontwerp was van de Amerikaan Walter Burley Griffin en de bouw werd gestart is 1913. Vierentwintig jaar later was de stad eindelijk klaar, maar het kreeg wel direct de stempel hoofdstad mee.

Plan uw reis naar Australië

Australië is een land waar u in alle rust naar toe moet gaan. Het land bezit zoveel verschillende mooie gebieden, valleien, bergformaties, kusten en nationale parken dat u ogen te kort komt. Zorg er dus altijd voor dat u uw reis naar Australië goed plant en weet wat ik wilt gaan bezichtigen. Op deze manier kunt u zonder stress genieten van al het moois dat dit prachtige land u te bieden heeft.

Wanneer boek jij je Goedkope vliegtickets naar Australië?