Adelaide International Airport | few clouds | 14°C

Goedkope vliegtickets Adelaide
Adelaide is de hoofdstad van de Australische deelstaat Zuid-Australië. Deze prachtige stad ligt aan de St. Vincentgolf, die aan de zuidkust van Australië ligt. De stad heeft bijna twee miljoen inwoners waarmee het de vijfde stad in Australië is. Adelaide werd in 1836 gesticht en is vernoemd naar Queen Adelaide, de echtgenote van de toen regerende Engelse koning Willem IV.

Algemeen
Adelaide staat bekend om de vele kerken die de stad telt en heeft daarom ook wel de bijnaam City of Churches. Wanneer u graag kerken bezoekt, bent u in Adelaide aan het juiste adres. Een andere veelgebruikte bijnaam voor deze stad is The 20 minute city. Adelaide heeft deze bijnaam te danken aan de goede bereikbaarheid vanuit vrijwel alle plekken in en buiten de stad. Zo ben je, buiten de spits, met de auto in 20 minuten vanuit het Central Business District bij het strand, in de Adelaide Hills of in McLaren Vale. De stad is voornamelijk zo toegankelijk door kolonel William Light. Hij ontwierp de stad als een raster met een brede boulevard en vele parken. Het leek hem verstandig om een centraal punt te creëren en dat werd het CBD. Via hier wordt het verkeer via een aantal hoofdwegen naar de buitenwijken geleid.

Wijngebied
Ongeveer 1,5 uur rijden van Adelaide vandaan liggen de wijnvelden van Barossa Valley. Zuid-Aistralië heeft vee, meer wijngebieden, maar dit is een van de meest interessante. De vele oude en nieuwe wijnhuizen die hier liggen hebben hun deuren voor publiek geopend, zodat u een kijkje kunt nemen in de wereld van de wijnmakerij. Veel van deze wijnboerderijen geven rondleidingen of proefavonden. Erg leuk om mee te maken. Daarnaast is Adelaide bekend om het Festival of Arts. Dit festival wordt sinds 1960 elk even jaar gehouden en behoort tot de grootste kunstfestivals ter wereld. U kunt dan, en op andere momenten natuurlijk ook, verschillende kunst- en antiekgalerieën bezoeken.

Vliegtickets en vliegveld
Adelaide is gemakkelijk te bereiken met het vliegtuig. U heeft al goedkope vliegtickets naar Adelaide vanaf € 2350,-. Na een vlucht van ongeveer 27 uur stapt u uit op vliegveld Adelaide Airport. Vanuit hier kunt u met de trein, taxi of bus verder reizen naar uw accommodatie.

Vliegmaatschappijen
Air France, Singapore Airlines, British Airways, Quantas, Emirates en Malaysia Airlines.

Terug naar land info over Australië