Darwin International Airport | overcast clouds | 29°C

Goedkope Vliegtickets Darwin
Darwin is de hoofdstad van het Northern Territorry. Gelegen aan de Timor Zee heeft Darwin, met zijn 124.800 inwoners, een prachtige locatie. Daarnaast is het een van de grootste en drukste steden van het dunbevolkte Northern Territorry.

Algemeen
Darwin is uitgegroeid van een kleine havenstad tot een van de modernste en meest multiculturele steden van Australië. De stad zelf is gebouwd op een rotswand die uitkijkt op de haven. De regio heeft een tropisch klimaat met een nat en een droog seizoen. Tijdens het natte seizoen valt er veel regen en zijn er spectaculaire onweersbuien, vooral de bliksems zijn hier bijzonder mooi.

Geschiedenis
De Northern Territory werd aanvankelijk geregeld en geregeerd door Zuid-Australië totdat het gedeelte werd overdragen aan Gemenebest in 1911. Op 5 februari 1869 maakte George Goyder, een generaal van Zuid-Australië een nederzetting van 135 mensen in Port Darwin. Goyder noemde deze nederzetting Palmerston, vernoemd naar de Britse premie Lord Palmerston. In 1870 werden de eerste Overland Telegraph palen in Darwin gezet, hierdoor kon Australië gemakkelijker contact maken met de rest van de wereld. In 1911 werd Darwin de officiële naam van de stad.

In 1942 werd de stad door 188 Japanse oorlogsvliegtuigen aangevallen. Dit was dezelfde vloot die Pearl Harbour had aangevallen, hoewel het bommenaantal op Darwin groter was, dan die op Pearl Harbour. De aanval doodde minstens 243 mensen en veroorzaakte enorm veel schade aan de stad. Dit was verreweg de zwaarste aanvallen op Australië, maar wel een van de eerste aanvallen op Darwin. Ondanks deze bombardementen maakte de stad wel een goede ontwikkeling door. Er werden verharde wegen aangelegd van Alice Spring naar Mount Isa en het zuiden van de stad kreeg de Manton Dam.

Bezienswaardigheden
Darwin wordt vaak gebruikt als uitvalsbasis voor een bezoek aan de vele nationale parken die zich in de omgeving bevinden. Vanuit deze stad bent u namelijk binnen korte tijd rijden in Kakadu National Park en Litchfield National Park. De stad heeft een tropisch klimaat en het hele jaar door hoge temperaturen.

Vliegtickets en vliegveld
Darwin is gemakkelijk te bereiken met het vliegtuig. U heeft al goedkope vliegtickets naar Darwin vanaf € 2100,-. Na een vlucht van ongeveer 22 uur stapt u uit op vliegveld Darwin Airport. Vanuit hier kunt u met de trein, taxi of bus verder reizen naar uw accommodatie.

Vliegmaatschappijen
KLM, Qantas en British Airways.

Terug naar land info over Australië