Melbourne International Airport | broken clouds | 15°C

Goedkope vliegtickets Melbourne
Melbourne is de hoofdstad en de grootste stad van de staat Victoria. Daarnaast is het ook nog eens de tweede grootste stad in Australië. Eind 2009 werd het inwonersaantal van deze wereldstad geschat op zo’n 4 miljoen inwoners.

Algemeen
De metropool ligt op aan een grote natuurlijke baai, die Port Philip heet en het centrum van de stad ligt aan de monding van de Yarrarivier. De stad werd opgericht in 1835, 47 jaar na de Europese schikking van Australië, door kolonisten van Van Diemen’s Land. De eerste nederzetting werd bekend als Bearbrass, maar het werd al snel omgedoopt tot Melbourne. Tien jaar later werd de stad officieel uitgeroepen als stad van koningin Victoria en weer drie jaar later werd het uitgeroepen tot hoofdstad van de nieuwe kolonie Victoria. Tijdens de gold rush groeide de stad zelfs uit tot ’s werelds grootste en rijkste steden.

Nieuwe ontdekkingen
Vandaag de dag is Melbourne het centrum voor de kunsten, handel, onderwijs, entertainment, sport en toerisme. Er zijn hier dan ook diverse nieuwe ontdekkingen gedaan. Denk aan de Australische film (evenals de speelfilm), televisie, impressionistische kunstbeweging en de dansstijlen new vogue en de Melbourne shuffle. Daarnaast is het ook een belangrijk centrum voor de hedendaagse en traditionele Austalische muziek. Vaak wordt Melbourne daarom ook culturele hoofdstad van Australië genoemd.

Bezienswaardigheden
Echte bezienswaardigheden heeft deze stad niet. Maar u kunt hier toch voldoende beleven. Ga lekker winkelen in de winkelstraten of ga naar een van de grote bioscopen. Daarnaast is er veel te beleven op gebied van cultuur. Elke dag vinden er weer nieuwe activiteiten plaats die te maken hebben met kunst, muziek en dansstijlen. Uw accommodatie kan u alles vertellen over de goedkope activiteiten die plaats vinden wanneer u in deze bruisende stad bent.

Vliegtickets en vliegveld
Melbourne is gemakkelijk te bereiken met het vliegtuig. U heeft al goedkope vliegtickets naar Melbourne vanaf € 2700,-. Na een vlucht van ongeveer 30 uur stapt u uit op vliegveld Tullamarine Airport. Vanuit hier kunt u met de trein, taxi of bus verder reizen naar uw accommodatie.

Vliegmaatschappijen
China Southern Airlines, British Airways, Emirates, Garuda Indonesia, Qantas, United Airlines en Cathy Pacific.

Terug naar land info over Australië