Philip S. W. Goldson International Airport | overcast clouds | 29°C

Vliegtickets Belize

Belize, een land dat vroeger Brits-Honduras heette, ligt in Centraal-Amerika en grenst in het noordwesten aan Mexico en in het zuiden en westen aan Guatemala. Het oosten van het land grenst aan de Caribische Zee. Het staatshoofd is Koningin Elizabeth II en het land is lid van het Britse Gemenebest.

Vliegen naar Belize?

Belize is een plat en prachtig land met vele mooie zandstranden. De Philip Goldson International Airport ligt ongeveer 15 kilometer van Belize Stad vandaan. In het land worden vele talen gesproken. U moet dan ook niet vreemd opkijken als er naast het Engels, een andere, voor u erg vreemd aandoende, taal wordt gesproken. Zoals al eerder gezegd is, ligt het land aan de zee, waar een aantal bijhorende eilanden liggen, zoals Ambergris Caye, Caye Caulker en de Turneffe-eilanden. De meeste van deze eilanden zijn koraaleilanden.

Geschiedenis van Belize

Voordat de Spanjaarden Belize binnenvielen werd het land door de Maya’s bewoond. In de zeventiende eeuw werd het gebied door de Britse houthandelaren en piraten gekoloniseerd. In 1840 ontstond Brits-Honduras, formeel een Britse kolonie. Helaas bracht orkaan Hattie in 1961 veel schade aan in het prachtige land. De regering besloot daarom dat het hebben van een hoofdstad onder zeeniveau te riskant was. Er moest een nieuwe hoofdstad komen. Na een paar jaar was de nieuwe hoofdstad, Belmopan, ontworpen. De stad zou precies in het centrum van het land komen. In de jaren 70 werd met de verhuizing van regeringsgebouwen begonnen. Sinds 1964 heeft Brits-Honduras een eigen bestuur en in juni 1973 veranderde het land zijn naam in Belize. Het effectieve gezag bleef echter in handen van de gouverneur uit Groot-Brittannië. In september 1981, na wat vertraging vanwege territoriale geschillen met Guatemala, werd Belize onafhankelijk van Groot-Brittannië. Helaas bleef de nieuwe staat grensconflicten kunnen. Pas in 1991 wilde Guatemala Belize erkennen. Tot op heden is er een grensdispuut tussen beiden landen. Op veel kaarten uit Guatemala is Belize als een deel van Guatemala afgebeeld.

De onderwaterwereld "Belize"

Belize heeft prachtige stranden die nog relatief onontdekt zijn. Het land biedt een afwisselende natuur en cultuur die niet onderdoet voor de natuur en cultuur in Mexico of Guatemala. Toch hebben de stranden van Belize een meerwaarde. Hier vindt u prachtige witte palmstranden en kleurrijke koraalriffen voor de kust. Badplaatsen als Placencia zijn dan ook een paradijs voor strandliefhebbers en duikfanaten.

Vliegtickets en vliegveld

Belize is gemakkelijk te bereiken met het vliegtuig. U heeft al goedkope vliegtickets naar Belize vanaf € 2820,-. Na een vlucht van ongeveer 28 uur, met een lange tussenstop, stapt u uit op vliegveld Philip S.W. Goldson International. Vanuit hier kunt u met de trein, taxi of bus verder reizen naar uw accommodatie.

Vliegmaatschappijen in Belize

Delta Airlines, Virgin Atlantic, KLM en Martinair.

Wanneer kom jij de prachtige palmstranden en badplaatsen bezoeken van Belize?