De 10 beste tips om goedkope vliegtickets te vinden

Kun je niet wachten om het vliegtuig in te stappen om de wereld te ontdekken? Het liefst wil je hierbij de goedkoopste vliegtickets boeken. Reizen is immers al duur genoeg. Door geld te besparen op de vliegtickets kun je meer geld besteden op de plek van bestemming. Je wilt immers met leuke souvenirs terugkomen bij thuiskomst! Op goedkope-vliegtickets.nl kun je diverse vluchten met elkaar vergelijken om zodat je zeer goedkope vluchten kunt boeken. Hierbij is het aan te raden om de prijzen van de vliegtickets meerdere malen per dag te vergelijken. De prijzen variëren namelijk behoorlijk op een dag. Uit de statistieken komt naar voren dat de goedkoopste dag om vliegtickets te boeken dinsdag is. Bovendien zijn ochtendvluchten vaak goedkoper dan namiddag of avondvluchten. Ook kun je het beste voor goedkoop vliegen als vertrekdag woensdag kiezen. In dit artikel zullen we de 10 beste tips op een rij zetten om goedkope vliegtickets te kunnen boeken!
 

Tip 1. Bespaar geld door op het juiste tijdstip te boeken

Als je vroeger een goedkope vlucht wilde boeken, was de beste tip om de tickets super lastminute vliegtickets te boeken. Omdat de luchtvaartmaatschappijen de lege stoelen wilden verkopen, kon je op dat moment voor een zeer laag bedrag naar je gewenste bestemming vliegen. Helaas gaat dat tegenwoordig niet meer op. Er zijn ondertussen zeer veel budget airlines en reizigers in de zakelijke markt die bereid zijn om meer te betalen tot het laatste moment. Gemiddeld zijn de vluchten tegenwoordig zo'n twee tot drie maanden voor vertrek het goedkoopst. 

Tip 2. Stel een Prijsalarm in

Op sommige websites is het mogelijk om je in te schrijven voor een Prijsalarm. Op deze manier word je eenvoudig op de hoogte gebracht van de actuele aanbiedingen. Je geeft bij het instellen van een Prijsalarm aan wat jouw favoriete bestemmingen zijn. Doordat een dergelijk Prijsalarm is afgestemd op jouw reiswensen ontvang je meteen de goedkope vliegtickets die voor jou van toepassing zijn. Houdt er daarbij rekening mee dat vooral populaire Europese bestemmingen in de aanbieding gaan. Voor deze bestemmingen is het dus vaak wel mogelijk om voor een gunstige prijs een vliegticket te boeken. Voor bestemmingen buiten Europa blijft echter gelden dat de vliegtickets het beste een half jaar van te voren kunnen worden geboekt. 

Tip 3. Maak gebruik van je creditcard

Als je de beschikking hebt over een creditcard, is het aan te raden om een vliegtuigmaatschappij te kiezen waarbij je Airmiles kunt sparen. Met deze Airmiles kun je in de toekomst goedkoper of zelfs gratis vliegen. Het is vooral een manier om dure vliegtickets voor een lange afstand in prijs te verlagen. Vaak geldt bij een dergelijke creditcard dat hoe meer geld je besteedt, des te meer Airmiles punten je ontvangt. Het is daarom aan te raden om punten met de creditcard te sparen voor de dagelijkse boodschappen. Je kunt ook bijvoorbeeld de creditcard bij het benzine tanken gebruiken. Uiteraard moet je op deze wijze geen schuld opbouwen. Het is belangrijk dat je iedere maand de creditcard aflost, zodat er geen rente hoeft te worden betaald. Het is namelijk niet de bedoeling dat de kosten zo hoog worden, dat de lage tarieven van het vliegticket geen nut meer hebben. 

Tip 4. Gebruik de 24 uurs-regel

Bij sommige luchtvaartmaatschappijen ontvang je een gratis refund als je binnen 24 uur je vlucht annuleert. Voor goedkope vliegtickets is het daarom handig om de prijs van je vlucht goed in de gaten te houden. Zodra de kosten van de vliegtickets dalen, annuleer je de geboekte vlucht. Vervolgens reserveer je nieuwe vliegtickets voor dezelfde bestemming met het lage tarief. Dit kan behoorlijk wat geld schelen. Houdt er uiteraard wel rekening mee dat de vliegtuigmaatschappij deze 24 uurs-regel hanteert. Sommige vliegtuigmaatschappijen hanteren nu eenmaal kosten voor het annuleren van een vlucht. Het is immers niet de bedoeling dat je op deze wijze meer geld kwijt bent. 

Tip 5. Koop twee enkele reizen in plaats van een retour

Bij sommige luchtvaartmaatschappijen kan het goedkoper zijn om twee enkele reizen te boeken dan een retourvlucht. Ook kan het bijvoorbeeld handig zijn om te kiezen voor twee enkele reizen van verschillende luchtvaartmaatschappijen. Zo kun je bijvoorbeeld op de heenweg vliegen met Ryanair van Eindhoven naar Marseille. Op de terugweg kies je voor een vlucht vanuit Nice met easyJet. Op deze manier creëer je ook meer flexibiliteit. Je kunt naar huis op het moment dat je wilt. Ook kun je kiezen voor een goedkoper vliegveld om terug te vliegen.

Tip 6. Maak gebruik van flexibele data

De tarieven van vliegtickets kunnen enorm in prijs verschillen op een dag. Het is daarom aan te raden zeer flexibele data te hanteren voor de heen- en terugreis. Als je dus niet per sé gebonden bent aan een specifieke datum voor de terugreis, kies dan een zo ruim mogelijke reisperiode. Op deze manier creëer je meer keuzemogelijkheden. Je kunt kiezen binnen een week, een maand of zelfs een jaar. Door flexibel te zijn in het reizen, kun je kiezen uit diverse luchtvaartmaatschappijen. Op deze manier hoef je niet met de tarieven van een vaste air line rekening te houden. 
 

Tip 7. Kies voor een "open jaw" vliegticket

Voor goedkope vliegtickets is het handig om een open jaw ticket te reserveren. Een open jaw ticket is een retourvlucht waarbij je naar of vanaf een andere luchthaven terugvliegt. Je kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan een vlucht van Amsterdam naar Dublin, om op de terugreis in Eindhoven te landen. Ook kan het gaan om een vlucht van Amsterdam naar Bali, om op de terugreis vanaf Bangkok te vliegen. Deze vluchten kunnen enorm in prijs verschillen van een normaal retourticket. Vooral als je van plan bent om rond te gaan reizen op je vakantiebestemming kunnen open jaw tickets zeer handig zijn. Bekijk daarom op jouw reisbestemming welke luchthavens in de buurt liggen. Zo weet je voor welke luchthavens je kunt kiezen bij een open jaw ticket. 

Tip 8. Pas op voor extra toeslagen

Bij het uitkiezen van de vliegtickets kan een retourticket soms heel goedkoop lijken, maar moeten er allerlei extra toeslagen worden betaald. Luchtvaartmaatschappijen maken steeds meer gebruik van toeslagen. Zo zijn er toeslagen voor het kiezen van een stoelnummer of voor de bagage. Ook wijzigingen in je vliegticket kunnen soms geld kosten. Door deze extra opties kan de prijs van het vliegticket enorm stijgen. Houdt er daarom rekening mee dat je zo min mogelijk van deze extra opties gebruik hoeft te maken. Zo is het bijvoorbeeld verstandig om de handbagage zoveel mogelijk te laten voldoen aan de vereisten die de luchtvaartmaatschappij stelt. Zij geven vaak bepaalde afmetingen en een gewicht aan, waaraan de handbagage moet voldoen. Door weinig extra opties aan te vinken, blijven de vliegtickets zo goedkoop mogelijk.

Tip 9. Hecht je niet teveel aan een vaste bestemming

Heb je zin om op reis te gaan en wil je verrast worden door een nieuwe bestemming? Pin jezelf dan niet teveel vast aan een vaste plek. Door te kiezen voor een algemene zoekopdracht kun je zien waar je het goedkoopst naar toe kunt vliegen. Vaak kom je op verrassende bestemmingen met een schitterende cultuur, die je van tevoren niet had kunnen verzinnen. Ook is het aan te raden om, als je niet vast zit aan bepaalde data, te kiezen voor "de gehele maand" als reisdata. Zo zie je op een eenvoudige manier de goedkoopste opties.

Tip 10. Meld je aan voor diverse nieuwsbrieven

Ondanks dat last minute aanbiedingen lastig te vinden zijn, bestaan ze echter nog steeds. Veel luchtvaartmaatschappijen maken reclame voor deze aanbiedingen via hun nieuwsbrieven. Door je voor de nieuwsbrieven aan te melden ontvang je aanbiedingen voor leuke bestemmingen, nieuwe vliegroutes die luchtvaartmaatschappijen gaan vliegen waarbij ze introductieprijzen hanteren en lage tarieven voor lastminute vliegtickets. Vooral op dinsdagmiddag komen de meeste aanbiedingen binnen. Op dat moment weten de meeste air lines of de weekendvluchten vol zitten. Als er nog veel lege stoelen voor een bepaalde vlucht zijn, wordt deze bestemming voor een lager tarief aangeboden in de nieuwsbrief of op de sociale media. 
 
Kun je niet wachten om nu een zeer voordelige vliegticket te boeken naar jouw favoriete bestemming? Wordt het een mooie weekendtrip naar Barcelona of Rome? Of ga je op vakantie naar een verre bestemming als Australië, om het land "down under" te ontdekken? Welke reis het ook mag worden, op de website goedkope-vliegtickets.nl vind je een uitgebreid aanbod aan bestemmingen en goedkope vliegtickets, zowel dichtbij als ver weg. Wij wensen je alvast een fijne reis toe en veel succes met het vinden van je goedkope vliegtickets.