De allermooiste vakantiebestemmingen

Oké, je hebt eindelijk je spaardoel bereikt en wilt er graag mee op vakantie gaan. Maar waarheen? Wil je binnen Europa blijven of lekker ver weg? Want wat zijn nu eigenlijk de mooiste vakantiebestemmingen die het echt waard zijn om ooit een keer bezocht te hebben?

Mooie plaatsen in de wereld

Zowel binnen als buiten Europa is er volop keuze aan mooie, of misschien wel mooiste vakantiebestemmingen. Maar wat zijn nu een paar van de mooie plaatsen in de wereld?

Binnen Europa

1. Scandinavië

Als je een natuurliefhebber bent kan dit zomaar eens jouw top vakantie worden. IJsland is bijvoorbeeld rijk aan watervallen en warmwaterbronnen; denk maar eens aan de Blue Lagoon. Maar niet alleen IJsland is het waard om te bezoeken. Denk eens aan Spitsbergen: als je een beetje tegen (extreme) kou kunt, kan dit nog wel eens een mooie plek zijn om te bezoeken. Met een gemiddelde jaartemperatuur van -7,5 graden Celcius is het zeker geen subtropisch vakantieoord, maar wel een wonderschoon gebied. Als je Spitsbergen tussen medio april en augustus bezoekt, is het er 24 uur per dag licht. Mocht je tussen oktober en februari gaan, dan zul je geen zonlicht zien en zal het er continu donker zijn. Als je dus daadwerkelijk iets wilt zien is het aan te raden om dus tussen begin maart en september te gaan, als het er daadwerkelijk licht is.
 
Afbeeldingsresultaat voor foto's scandinavie
Een prachtige uitzicht van de koude bergen in Scandinavië. 
 

2. Londen

Als je graag op citytrip wilt, is Londen een echte aanrader. Het heeft een heel eigen karakter en er ontbreekt niks aan deze stad; alles is er te vinden. Ook behoort Londen tot een van de topsteden waar musea gratis zijn om te bezoeken, leuk voor reminders en zeker interessant voor de kinderen (mocht je die hebben). Voor enkele exclusiefe tentoonstellingen dien je soms te betalen, maar bij vele prachtige en wereldberoemde musea zoals The National Gallery, The Natural History Museum, The Britisch Museum en een aantal andere kun je zo naar binnen lopen, waar de koffie vaak nog gratis is! an knusse kleine boetiekjes tot een warenhuis als Harrods; Londen is dé perfecte stad voor een shopaholic.
 
Gerelateerde afbeelding
Het Britisch Museum (van het Verenigd Koninkrijk) in Londen.
 

3. Zuid-Europa

Spanje en Italië behoren tot veel mensen al tot hun vakantieland. Het is er (het grootste deel van de tijd) zonnig en het weer zit vaker mee dan tegen. Wil je graag naar Spanje? Denk dan eens aan Barcelona en bezoek de Sagrada Familia, of ga naar Madrid en loop door de verschillende musea. Ben je meer een party-type? Dan is Mallorca of Ibiza een heel aantrekkelijke vakantiebestemming. Lekker feesten tot ochtendglore, om vervolgens lekker op het strand te gaan liggen; wat wil je nog meer? Wil je liever naar Italië? Dan heb je de keuze uit bijvoorbeeld Rome met haar mooie Colosseum, Venetië met zijn smalle straatjes en kanalen, maar het Gardameer is ook een prachtige eyecatcher. Desenzano del Garda bijvoorbeeld; Een stad aan het Gardameer, maar goedkoper dan de meeste steden in Noord-Italië. Ook ben je vanuit deze stad binnen maximaal twee uur naar steden als Venetië, Verona en Milaan.
 
Gerelateerde afbeelding
Segrada Familia in Barcelona

Buiten Europa

4. Canada 

Als je een avonturier bent moet je je eens verdiepen in dit prachtige land. Het hele land heeft niet hetzelfe klimaat en in het gebied rondom the Rockies kun je uren, maar theoretisch gezien zelfs dagen, wandelen. In dit gebied vindt je onder andere blauwe gletsjermeren, en met blauw wordt ook écht blauw bedoeld. Een van de meest prachtige watervallen ter wereld vind ik zelf die van Canada. De 2 kilometer brede Niagara Watervallen in Canada ligt aan de grens van de Verenigde Staten en bestaat uit 3 watervallen waaronder 1 ervan in Canada ligt en de andere 2 in de Verenigde Staten. De Horseshoe Waterval ligt in Canada en de American Falls en de Bridal Veil Falls liggen in de Verenigde Staten. Mocht je de waterval van dichtbij willen bekijken? Neem plaats op de Maid of the Mist, met zekerheid kan ik je zeggen dat het bootje je een prachtige ervaring dicht bij de waterval zal gunnen, maar ook alles behalve droog zal terugbrengen.
Ben je liever een persoon die liever in de stad verblijft? Dan heb je onder andere de keuze uit Toronto, Montréal of Vancouver.
 
Gerelateerde afbeelding
De Niagara Watervallen tussen Canada en de Verenigde Staten

5. Oceanië

Niet alleen Australië, maar ook Nieuw-Zeeland kent een prachtig landschap en een rijke cultuur. Je kunt beide landen bezoeken in een trip, maar ook apart als je er liever meer de tijd voor neemt. In beide landen kun je namelijk perfect backpacken, al is Nieuw-Zeeland wel iets kleiner en zijn de afstanden dus korter (en vaak beter) om af te leggen. Auckland, Wellington en Christchurch zijn de grootste steden van Nieuw-Zeeland en alle inwoners zullen je met open armen onthalen.
 
Gerelateerde afbeelding
Cairns in Australië
 
Maar natuurlijk heeft deze wereld nog veel meer moois te bieden. Denk eens aan Azië, Afrika of Zuid-Amerika. Het is maar net waar jij graag van houdt en wat je leuk vindt om te doen. Vooral belangrijk is om goed te kijken wat jouw top vakantie is en wat bij jou past. Zoek informatie op via internet of ga naar een reisbureau en kijk hoe je naar je bestemming wilt komen. Kijk ook eens op www.goedkope-vliegtickets.nl voor de goedkoopste vliegtickets en maak een onvergetelijke reis naar jouw allermooiste vakantiebestemming.