Jorge Wilsterman International Airport | broken clouds | 31°C

Vliegtickets Bolivia

Bolivia, voluit de Plurinationale Staat Bolivia, is een republiek in Zuid-Amerika die grenst aan Peru, Brazilië, Paraguay, Argentinië en Chili.

Over Bolivia

Het land is omsloten door de vijf bovengenoemde landen en heeft geen zee(havens). In het westen van Bolivia ligt het Andesgebergte. De hoogste top van de Andes is de Nevado Sajama. Deze berg reikt tot wel 6.542 meter hoogte!

Een deel van Bolivia bestaat alleen uit de Andes, dit gedeelte wordt dan ook het Hoogland genoemd. In het westen van het land ligt het laagland, het gebied waar ook het amazoneregenwoud begint. Hier vindt u ook het Titicacameer, een enorm meer dat op de grens van Bolivia en Peru ligt. In het westen van het land vindt u de grootste zoutvlakte ter wereld, Solar de Uyuni

Geschiedenis van Bolivia

Over het ontstaan van Bolivia is geen zekerheid. Men denkt dat de oudste bewoners van het land de indianen van zo´n 13.000 jaar voor Christus waren. Wat wel zeker is, is dat het land rond 1441 na Christus door de Inca´s werd bestuurd. Honderd jaar later werd Zuid-Amerika, en dus ook Bolivia, gekoloniseerd door de Spanjaarden. Na de Boliviaanse onafhankelijkheidsoorlog werd Bolivia in 1825 weer onafhankelijk. Sindsdien vinden er in het land veel oorlogen en staatsgrepen plaats. In 1884 verloren Bolivia en Peru de Salpeteroorlog van Chili, het land moest daardoor de kustprovincie Litoral, nu Il Región de Antofagasta, afstaan.

Hierdoor raakte het land zijn connectie met de Stille Oceaan kwijt. Van 1932 tot 1935 was het land in oorlog met Paraguay. Deze Chaco-oorlog was het gevolg van de mogelijke olievondst op de Chaco Borreal, een grote, dunbevolkte savanne. Deze oorlog beroofde meer dan tachtigduizend Bolivianen van het leven. Uiteindelijk veroverde Paraguay de grote gebieden op Bolivia. In 1952 vond er een revolutie plaats, de tinmijnen werden nationaal en de landbouwgronden werden herverdeeld. De presidenten hielden communisten uit het land en zochten steun in Washington. In 1982 werd de militaire macht, die sinds 1967 weer heerste, overgedragen aan een burgerregering.

De spanningen tussen Bolivia en Chili werden weer opgelaaid en kwamen tot uiting in de Boliviaanse Gasoorlog in 2003. Eind 2005 werd de Indiaanse vakbondsleider Evo Morales tot president verkozen. Hij beloofde het aardgas, dat in het laagland rond Santa Cruz wordt gewonnen, naar de bergen te brengen in plaats van het naar de VS te exporteren. In 2006 werd er een economisch verdrag met Cuba en Venezuela gesloten.

Klimaat in Bolivia

In Bolivia heerst een wisselend klimaat. In de noordelijke Amazonebekken is klimaat tropisch en vochtig, terwijl het in het zuidoosten droog en heet is. In de valleien is het vrij koel en wanneer u echt de kou in wilt, bent u in het hoogland op het juiste adres. In de dalen van de Andes is het tropisch warm, maar in de laaglanden heerst een tropisch en vochtig klimaat. Hier waait vaak een koele zuidenwind, die door de Bolivianen surazo genoemd wordt. Het regenseizoen vindt plaats in de zomer, van december tot april, de rest van de maanden vallen in het droge seizoen.

Vliegtickets en vliegveld van Bolivia

Bolivia is gemakkelijk te bereiken met het vliegtuig. U heeft al goedkope vliegtickets naar Bolivia vanaf € 1540,-. Na een vlucht van ongeveer 24 uur, met een of meerdere tussenstops, stapt u uit op vliegveld El Alto. Vanuit hier kunt u met de trein, taxi of bus verder reizen naar uw accommodatie.

Vliegmaatschappijen

British Airways, Iberia, LAN Airlines, KLM, Delta Airlines, Lufthansa en United Airlines.

Wanneer kom jij op vakantie naar de wisselend klimaat van Bolivia?