Atlas Brasil Cantanhede Airport | clear sky | 27°C

Goedkope Vliegtickets Boa Vista
Boa Vista, Portugees voor mooi uitzicht, is een woestijnachtig eiland in de Barlavento-archipel van Kaapverdië. Het eiland heeft de meest oostelijke ligging van het hele land. Oorspronkelijk leefden de inwoners van de landbouw, maar door de woestijnvorming ging dit niet meer. Zoutwinning is nu de voornaamste bron van inkomsten. Het eiland is 620 vierkante kilometer groot en daarmee het derde grootste eiland, op Santo Antão en Santiago na.

Algemeen
Boa Vista is de hoofdstad van de Braziliaanse deelstaat Roraima. Het eiland ligt aan de westelijke oever van de Brancorivier en 220 kilometer van de grens met Venezuela vandaan. Het is de enige Braziliaanse hoofdstad die zich boven de evenaar bevindt. De temperatuur in de stad is het gehele haar door warm, met een zeer lage temperatuur, meestal van minder dan 3 graden Celsius, in de winter. U vindt hier ook een nat klimaat, met een jaarlijkse neerslag van vaak meer van 2.000 millimeter. Deze warme en vochtige omstandigheden zijn ideaal voor de groei van planten, hierdoor vindt u hier een gevarieerde flora en fauna. Boa Vista is tevens de dichtstbevolkte gemeente in Roraima. Ongeveer de helft van de gehele bevolking van de staat woont in Boa Vista.

Saint John Festival
Het Saint John Festival is door de Portugezen in het noordoosten van Brazilië ingevoerd. Het zou een afleiding van de Europese Midzomerfeesten moeten zijn. In Brazilië is het echter een van de oudste en populairste vieringen van het jaar. In tegenstelling de Europese Midzomerfeesten, vinden de feesten in Brazilië niet plaats tijdens de zomerzonnewende, maar tijdens de tropische winterzonnewende. De festiviteiten beginnen traditioneel op de vooravond van St. Anhony’s, 12 juni, en duurt tot Saint Peter’sdag, 29 juni. Tijdens deze vijftien dagen zijn er vreugdevuren, vuurwerk en volksdansen in de straten. Dit volksdansen is vooral ontleent uit de Franse cultuur. Wat vroeger een typisch landelijk feest was, is nu uitgegroeid tot een van de grootste stadfeesten van het land. Typische gerechten en drankjes worden geserveerd. Net als tijdens het carnaval trekt dit festival ook gekostumeerde bezoekers, in dit geval voornamelijk boerenkostuums. Andere overeenkomsten met het Carnaval zijn het dansen, veel drinken en visuele spektakels.

Vliegtickets en vliegveld
Boa Vista is gemakkelijk te bereiken met het vliegtuig. U heeft al goedkope vliegtickets naar Boa Vista vanaf € 1703,-. Na een vlucht van ongeveer 37 uur, met een of meerdere tussenstops, stapt u uit op BVC Boa Vista. Vanuit hier kunt u met de trein, taxi of bus verder reizen naar uw accommodatie.

Terug naar land info over Brazilië