Presidente Juscelino Kubistschek International Airport | shower rain | 26°C

Goedkope vliegtickets Brasilia
Brasilia, in het Portugees Brasília, is sinds 1960 de hoofdstad van Brazilië. Tot die tijd was Rio de Janeiro de hoofdstad van het land.

Algemeen
Vaak wordt gedacht dat Brasilia in het tropisch regenwoud ligt. Dit is niet waar. De stad ligt in de cerrado, een savanneachtige hoogvlakte. De stad ligt daarnaast aan een klein stuwmeer, dat Lago Paranoá heet. In de stad wonen ongeveer twee miljoen mensen, inclusief de kleinere steden die op enige afstand van de stad ontstaan zijn en waar voornamelijk de armen wonen.

Geschiedenis
De stad is aan het einde van de jaren vijftig van de twintigste eeuw in enkele jaren gebouwd. Brasilia moest al nieuwe, neutrale hoofdstad van het land dienen. De stad zou Rio de Janeiro als hoofdstad vervangen. Een belangrijk doel van het maken van een nieuwe hoofdstad was de economische ontwikkeling van het land. De stad is gebaseerd op een stedenbouwkundig plan van Lucio Costa dat de vorm van een vliegtuig heeft. Aan de brede, centrale boulevard, ook wel de monumentale as genoemd, liggen alle regeringsgebouwen. Dwars daarop staan twee ‘vleugels’, waar grote woonblokken liggen. De architecturale en stedenbouwkundige ideeën architect Le Corbusier zijn van grote invloed geweest bij het bouwen van de stad. Voor veel inwoners is de stad helaas niet meer dan een werkstad. In het weekend ontvluchten zijn de stad. Door de hoge mate van planning en organisatie en de grote afstanden is de stad zo goed als onleefbaar, tenzij men bereid is om elke dag bereidt is grote afstanden af te leggen. Gelukkig heeft de stad sinds enkele jaren een metro.

Bezienswaardigheden
Een van de meest bijzondere bezienswaardigheden van Brasilia is de Metropolitankathedraal met zijn stralende gebrandschilderde glas. Deze kathedraal is zo ontworpen omdat men bij een donker interieur als snel aan de duivel dacht. Door veel lichtinval en de engelen aan het plafond hoopte de architect de bezoekers op een positiever spoor te zetten. Bezoek tevens het Plein van de Drie Machten met zijn congreszaal en de justitiële gebouwen.

Vliegtickets en vliegveld
Brasilia is gemakkelijk te bereiken met het vliegtuig. U heeft al goedkope vliegtickets naar Brasilia vanaf € 1230,-. Na een vlucht van ongeveer 20 uur, met een of meerdere tussenstops, stapt u uit op vliegveld Brasilia International Airport. Vanuit hier kunt u met de trein, taxi of bus verder reizen naar uw accommodatie.

Vliegmaatschappijen
TAM Airlines, Air France, KLM en Lufthansa.

Terug naar land info over Brazilië