Pinto Martins International Airport | few clouds | 30°C

Goedkope vliegtickets Fortaleza 
Fortaleza is de hoofdstad van de Braziliaanse staat Caerá en ligt in het noordoosten van Brazilië. Met een bevolking van meer dan tweeënhalf miljoen is Fortaleza de vijfde stad van Brazilië. De stad is 313 vierkante kilometer groot en is een van de hoogste demografische gebieden in het land. De inwoners van deze stad heten Fortalezenses.

Algemeen
De huidige burgemeester is Luizanne Lins, een voormalig academicus aan de lokale Federale Universiteit van Rio de Janeiro en bekend feministe. Op de Beira-Mar Avenue vindt u vele kiosken en restaurants, die u vaak vele regionale schaal- en schelpdieren bieden. Maar ook voor sushi, Braziliaanse gerechten, en andere lokale gerechten, bent u in deze straat aan het juiste adres. Ook voor heerlijke cocktail zit u hier goed. Helaas kampt de stad nog steeds met hoge misdaadcijfers, omdat het toerisme veel criminele bendes trekt. Ook prostitutie, met inbegrip van kinderen, komt hier helaas nog steeds voor. Gelukkig heeft de stad ook genoeg moois te bieden. Denk aan de handwerkbeurs en de vele stranden die Fortaleza rijk is. De Praia Futuro is het drukst bezochte strand, dat wordt gekenmerkt door gezellige en goede restaurants met hun eigen muzikale stijl en decoratie, die aan het strand liggen.

Bezienswaardigheden
Het standbeeld van Iracama verwijst naar de legende van een Indiase vrouw die werd afgebeeld in een roman van Jose de Alenvar, een beroemde schrijver die afkomstig is uit Fortaleza. Daarnaast vindt u aan Mucuripe Beach het Lighthouse Museum. Deze vuurtoren werd in 1846 geopend en is 111 jaar actief geweest. In 1957 werd het gesloten en omgetoverd tot een prachtig museum. Verder kunt u in het Dragão do Mar kunst- en cultuurcentrum diverse interessante bezienswaardigheden bezichtigen. Denk aan de Cearense Culture Memorial, het Contemporary Art Museum en Rubens de Azevedo Plantarium. Naast deze bezienswaardigheden kunt u zich ook goed vermaken in het centrum van de stad. Hier zijn vele oude gebouwen gerenoveerd, waar nu gezellige bars en luxe restaurants is gevestigd zijn. In de stad kunt u ’s avonds naar een show die zorgt voor een geslaagde avond uit.

Uitgaansleven
Het nachtleven in Forteleza is uitgebreid met vele bars, discotheken en restaurants die iedere dag van de week geopend zijn. Daarnaast viert dus stad elk jaar in juli het Fortal, een naseizoen carnaval. Sinds de veranderingen in 2008 vindt u op dit festival vele tribunes, kraampjes en eetplekken. Het evenement duurt 4 dagen en trekt ongeveer anderhalf miljoen bezoekers die genieten van bekende Axe muziekbands. Daarnaast viert Fortaleza ook elk jaar het muziekfestival Caerá Music. Dit jaarlijkse evenement omvat lokale en internationale pop/rocksterren die drie dagen lang hun beste liedjes laten horen.

Vliegtickets en vliegveld
Fortazela is gemakkelijk te bereiken met het vliegtuig. U heeft al goedkope vliegtickets naar Fortazela vanaf € 1.165,-. Na een vlucht van ongeveer 17 uur, met een of meerdere tussenstops, stapt u uit op Pinto Martins National Airport. Vanuit hier kunt u met de trein, taxi of bus verder reizen naar uw accommodatie.

Vliegmaatschappijen
Air France, KLM, Alitalia, Lufthansa en TAP Portugal.

Terug naar land info over Brazilië