Goedkope Vliegtickets Rio de Janeiro

Rio de Janeiro, of afgekort Rio, is de hoofdstad van de gelijknamige staat in het zuidoosten van Brazilië. De stad ligt aan de Baía de Guabanara, een wijde baai, en was tot 1960 de hoofdstad van het land.

Algemeen

De stad is vooral bekend van zijn drukbezochte stranden, zoals Copacabana en Ipanema, en het reusachtige standbeeld van Jezus de Verlosser die op de 710 meter hoge berg Corcovado ligt. Ook is deze bijzondere stad bekend vanwege de vele sloppenwijken, die in het Braziliaans favelas genoemd worden. Daarnaast is Rio de Janeiro de thuishaven van vier voetbalclubs die op het hoogste niveau spelen. Het Maracanã, dat in Rio ligt, is een van de grootste voetbalstadions ter wereld. Het uitbundig gevierde carnaval wordt jaarlijks door meer dan duizenden toeristen bezocht.
 
 

Geschiedenis

Rio de Janeiro werd in 1565 door de Portugees Estácio de Sá gesticht onder de naam Saõ Sebastião do Rio de Janeiro, met de bedoeling om Europeanen, en dan met name de Fransen, uit het gebied te verdrijven. De Fransen wilden namelijk dit gebied, waarop de Portugezen sinds het Verdrag van Tordesillas aanspraak maakten, veroveren. In de loop van de tijd werd Rio een steeds belangrijkere handelsstad voor de Portugezen, waardoor andere Europese landen, zoals Nederland en Frankrijk, de stad steeds vaker aanvielen. In de loop van de zestiende eeuw was de Braziliaanse kuststrook gekoloniseerd door Portugal en deze kolonies werden voor een deel overgenomen door de Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden. De gouverneurs wilden zoveel mogelijk immigranten naar het gebied te lokken, iets dat helaas niet helemaal lukte. Uiteindelijk verjaagden de Portugezen in 1654 de Nederlanders uit Rio. Aan het eind van de zeventiende eeuw was Rio al de derde belangrijkste nederzetting van Brazilië. Dit kwam hoofdzakelijk door de bloeiende oogsten van suikerriet en de exploitatie van de mijn in Minas Gerais. Toen Brazilië in 1822 onafhankelijk werd van Portugal, werd Rio de Janeiro de hoofdstad van de nieuwe natie. In 1960 werd Brasilia, de nieuwe hoofdstad van Brazilië, gebouwd.
 

Bezienswaardigheden

In Rio de Janeiro valt er genoeg te beleven. U kunt hier Jardim Botânico do Rio de Janeiro bezoeken, een botanische tuin van ongeveer 145 hectare groot. Ook heeft Rio een aantal prachtige stranden, als Copacabana, Ipanema en Barra de Tijuca. De eerste twee zijn wereldberoemd en vlak naast elkaar. Uiteraard kunt u ook het Tijucawoud, een regenwoud midden in een wereldstad, bezoeken. Dit woud is handmatig aangelegd en het is het grootste bos ter wereld dat midden in een stad ligt. Hier vindt u het Cristo Redentorbeeld, de Corcovadoberg, waar u het beeld van Jezus de Verlosser kunt bezichtigen, en de Mesa do Imperador, een enorme granieten picknicktafel. Tot slot kunt u ook nog naar de Suikerbroodberg, een top van 396 meter hoog die bij de ingang van de Baía de Guanabara. Deze berg eindigt kegelvormig, wat een karakteristiek aanzien geeft. Daarom is de berg ook een van de populairste attracties van het gebied.
 

Vliegtickets en vliegveld

Rio de Janeiro is gemakkelijk te bereiken met het vliegtuig. U heeft al goedkope vliegtickets naar Rio de Janeiro vanaf € 1147,-. Na een vlucht van ongeveer 16 uur, met een of meerdere tussenstops, stapt u uit op vliegveld Rio de Janeiro International Airport. Vanuit hier kunt u met de trein, taxi of bus verder reizen naar uw accommodatie.
 

Vliegmaatschappijen

TAM Airlines, Air France, TAP Portugal, British Airlines, KLM en Iberia.
Terug naar land info over Brazilië