Guarulhos - Governador André Franco Montoro International Airport | few clouds | 14°C

Goedkope vliegtickets Sao Paulo
São Paulo is een metropool in Brazilië. De stad is in 1554 gesticht en bleef tot ongeveer 1870 relatief klein. Sindsdien is de stad door urbanisatie uitgegroeid tot een van de grootste steden van Zuid-Amerika en de wereld.

Algemeen
São Paulo is het economisch en cultureel centrum van Brazilië. Veertig procent van de Braziliaanse industriële productie is afkomstig uit deze stad. Daarnaast is São Paulo hoofdstad van de gelijknamige staat, die het kloppende hart en de motor van de Braziliaanse economie is. Doordat de stad nog relatief jong is en pas eeuwen geleden sterk gegroeid is, staan er weinig oude, koloniale gebouwen. Veel gebouwen moesten ook plaats maken voor de moderne hoogbouw. In het centrum vindt u voornamelijk gebouwen uit het einde van de negentiende tot het begin van de twintigste eeuw. São Paulo ligt net ten zuiden van de Steenbokskeerking en enkele van de noordelijke buitenwijken bevinden zich in tropisch gebied.

Geschiedenis
De stad werd in 1554 door twee jezuïeten-missionarissen gesticht. Een tijdlang bleef het gebied geïsoleerd, omdat de productie van de lokale suikerrietplantages uitbleef. Pas in de zeventiende eeuw kwam de tarwe-export op gang. In 1711 kreeg de stad officieel stadrechten en in 1822 werd de stad onafhankelijk van Portugal verklaard. In de negentiende eeuw ontstond er in de stad een economische groei, die voornamelijk gedreven werd door de export van koffie. Na de afschaffing van de slavernij in 1888 trok de stad vele immigranten uit Italië, Portugal, Spanje, Duitsland en andere Europese landen om te werken in de koffieplantages. Anderzijds trokken veel ex-slaven naar de stad om werk te vinden. Aan het begin van de twintigste eeuw daalde de koffieprijs scherp. Daardoor gingen de lokale ondernemers investeren in de industriële ontwikkeling van de stad. Hierdoor trok de stad vele nieuwe immigranten uit Italië, Japan, Serië en Libië aan

Bezienswaardigheden
Als kunstliefhebber bent u in São Paulo aan het juiste adres. Het Museu de Arte de São Paulo is een van de grootste musea van Latijns-Amerika. Hier vindt u werken van onder andere Karel Appel, Giovanni Bellini, Paul Guiguin, Vincent van Gogh en Pablo Picasso. Ook de kathedraal van São Paulo is een bezoek waard. Dit gebouw is een van de grootste neogotische kathedralen in de wereld. Ook vindt u in deze stad het hoogste gebouw van Brazilië, de Mirante do Vale. Dit is het elfde hoogste gebouw in Zuid-Amerika.

Vliegtickets en vliegveld
São Paulo is gemakkelijk te bereiken met het vliegtuig. U heeft al goedkope vliegtickets naar São Paulo vanaf € 907,-. Na een vlucht van ongeveer 25 uur, met een of meerdere tussenstops, stapt u uit op vliegveld Guarulhos International. Vanuit hier kunt u met de trein, taxi of bus verder reizen naar uw accommodatie.

Vliegmaatschappijen
TAM Airlines, British Airways, Air France, Iberia, TAP Portugal en United Airlines, Alitalia en Turkish Airlines.

Terug naar land info over Brazilië