Varna Airport | mist | 20°C

Goedkope vleigtickets Varna
Varna is een Bulgaarse stad met ongeveer 350.000 inwoners. De stad ligt aan de Zwarte Zee en is de tweede en belangrijkste havenstad van het land. Doordat de stad over de belangrijkste haven beschikt, wordt het ook wel eens de zeehoofdstad van Bulgarije genoemd.

Algemeen
De stad heeft een internationale sfeer, dit voornamelijk omdat het dicht bij de kustplaatsen Sunny Beach, Svete Konstantin en Albena ligt. U zult hier veel zeelui in typische uniformen, toeristen en lokale burgers over de boulevard zien wandelen. De stad is voorzien van vele tuinen, parken, wijngaarden en een bos. De gemiddelde leeftijd van de bewoners ligt erg laag, omdat 20 procent van de bevolking uit studenten bestaat. Iets anders dat erg opvallend is, is dat u weinig toeristen op het strand van Varna zult treffen. Hier komen voornamelijk de bewoners van de bruisende stad. De toeristen geven eerder de voorkeur aan de omliggende resorts. Zij doen de stad vaak alleen maar aan om de bezienswaardigheden.

Geschiedenis
Varna kreeg zijn naam nadat de Bulgaarse kan Asparoech de stad in 681 veroverde. Maar deze man was niet de eerste die Varna ontdekte. Ver voor hem, woonden er al Thraciërs en Grieken. De Grieken hadden de stad Odessos genoemd. Helaas kwam het gebied in de eerste eeuw voor Christus in Romeinse handen. De resten van Romeinse thermen herinneren aan deze periode. In 1391 viel Varna in handen van het Ottomaanse rijk. In 1444 vond er in de stad de Slag bij Varna plaats. Hierin versloegen de Ottomanen een kruisvaardersleger. Tijdens de slag kwam koning Ladislaus om het leven. U kunt in deze stad het mausoleum, dat ter ere van hem gebouwd is, bezoeken. In 1828 werden de Ottomanen door de Russen teruggedrongen uit Varna tijdens de belegering van Varna. Van 1949 tot 1956, de periode waarin Bulgarije in de greep van het stalinisme was, droeg de stad de naam Stalin, die werd opgelegd ter ere van Stalins zeventigste verjaardag.

Bezienswaardigheden
Zoals al eerder genoemd beschikt Varna over prachtige tuinen. De Marine Tuinen, de grootste tuinen van de Balkan, het Euxinogradpark, het voormalige koninklijk paleis en St. Constantine. U zult hier uw ogen uitkijken, terwijl u heerlijk bruingebrand door de zon wordt. Naast de mooie tuinen is heel de stad groen en schoon, heel anders dan bij ons in Nederland zult u merken. Daarnaast is Varna een stad van oude culturen en levende tradities. U zult in de stad dan ook menig museum tegenkomen. In de Middelbare Meisjesschool, die de grootste van de gehele Balkan was, vindt u het Archeologisch Museum dat een van de rijkste collecties van het land heeft.

Vliegtickets en vliegveld
Varna is gemakkelijk te bereiken met het vliegtuig. U heeft al goedkope vliegtickets naar Varna vanaf € 470,-. Na een vlucht van ongeveer 5 uur, met een of meerdere tussenstops, stapt u uit op Varna Airport. Vanuit hier kunt u met de trein, taxi of bus verder reizen naar uw accommodatie.

Vliegmaatschappijen
Bulgaria Air.

Terug naar land info over Bulgarije