Calgary International Airport | few clouds | 10°C

Vliegtickets Calgary
Calgary is de grootste stad van de Canadese provincie Alberta. De stad ligt ongeveer 80 kilometer van de Rocky Mountains vandaan. Het is op Toronto en Montreál na de grootste stad van Canada. De inwoners van Calgary worden ook wel de Calgarians genoemd. De bijnaam van Calgary is Cowtown. De stad heeft deze bijnaam de danken aan het symbool van de stad, dit is een witte cowboyhoed. Deze refereert aan het wilde westen karakter van Calgary.

Algemeen
De stad is een populaire wintersportbestemming doordat het over een groot aantal vakantieparken in de bergen beschikt. De economie van de stad is vooral afhankelijk van de landbouw, het toerisme en de technologie. In 1988 organiseerde Calgary de Olympische Winterspelen.

Geschiedenis
In de provincie waar nu de stad ligt, woonden vroeger, duizenden jaren geleden, de Blackfootindianen, een van de indianenstammen die het Noord-Amerikaanse continent bewoonde. De eerste Europeaan die zich in dit gebied vestigde was de Ier John Glenn. In 1873 besloot hij samen met zijn vrouw aan de Bowrivier te gaan wonen. In eerste instantie kreeg de stad de naam Fort Brisebois, genoemd naar een van de politieofficiers. In 1876 begonnen de bewoners te twijfelen aan de betrouwbaarheid van de man en werd de naam veranderd naar Fort Calagry, genoemd naar een strand van het Schotse eiland Mill. Een paar jaar later werd de stad uitgebreid met een spoornetwerk, waardoor de nederzetting uitgroeide tot een belangrijk centrum van landbouw en handel. In 1884 kreeg de stad ook zijn eerste burgemeester, George Murdoch. Maar pas in 1894 werd Calgary een stad, deel uitmakend van het gebied Northwest Territories. De provincie Alberta werd pas in 1905 officieel.

Velen jaren later, in 1947, werden er enorme hoeveelheden olie in de bodem van Alberta gevonden en Calgary groeide snel uit tot een belangrijke oliestad. Hierdoor groeide niet alleen de economie, maar ook het inwonersaantal maakte een groeispurt. In deze groeiperiode werden veel wolkenkrabbers gebouwd en kreeg Calgary een echt stadsimago. In het begin van de jaren 80 kreeg de stad te maken met een stagnerende energiemarkt. Omdat dit een van de belangrijkste inkomsten was, ontstond er een hoge werkloosheid. Sindsdien is Calagry zich ook op andere markten gaan richten. De stad werd steeds moderner en groeide uit tot een metropool. De Olympische Winterspelen in 1988 hebben hier hard aan meegewerkt. Tegenwoordig is Calgary een van de snelst groeiende steden van Canada. Olie en gas zijn nog steeds de belangrijkste inkomensbronnen, maar er wordt ook veel geïnvesteerd in andere markten, zoals het toerisme.

Vliegtickets en vliegveld
Calgary is gemakkelijk te bereiken met het vliegtuig. U heeft al goedkope vliegtickets naar Calgary vanaf € 900,-. Na een vlucht van ongeveer 15 uur, met een of meerdere tussenstops, stapt u uit op Calgary YYC. Vanuit hier kunt u met de trein, taxi of bus verder reizen naar uw accommodatie.De bus is hierbij de goedkoopste optie.

Vliegmaatschappijen
Air Transat, KLM, Delta Airlines en British Airlines.

Terug naar land info over Canada