Goedkope vliegtickets Montreal
Montréal is de grootste stad van Québec en de een na grootste stad van Canada. Toronto is net iets groter. In 2006 woonden er in de stad naar schatting in 1,6 miljoen inwoners.

Algemeen
Montréal ligt op een eiland in de Saint Lawrencerivier. De naam van de stad is afgeleid van de nabijgelegen heuvel, die de naam Mont Royal heeft. De stad is in 1642 door de Fransen gesticht. Op dat moment behoorde de stad dan ook tot de Franse kolonie Nieuw-Frankrijk. Er wordt hier vandaag de dag nog steeds Frans gesproken, Frans is dan ook de officiële taal. Na Parijs is Montréal de grootste Franstalige stad als het om moedersprekers gaat. Daarnaast is het de vierde grootste stad waar Frans de officiële taal is. De stad vergelijkt zich graag met Parijs, daarom wordt het ook wel een het Parijs van Noord-Amerika genoemd. Verder is Montréal een belangrijk internationaal centrum voor handel, industrie, financiën en cultuur. Het centrum staat vol wolkenkrabbers. Tevens is er een grote ‘ondergrondse stad’ en een oud stadscentrum. In laatstgenoemde is weinig hoogbouw te vinden.

De ondergrondse stad’
De ondergrondse stad is een enorm complex van ondergrondse hallen en tunnels onder het centrum van Montréal. De gangen en tunnels zijn allemaal met elkaar verbonden. De ‘stad’ staat ook wel bekend als Ville Intérieure. In de ondergrondse gangen vindt u zo’n 1.600 winkels, banken, hotels, restaurants, bioscopen en kantoren. Tevens beschikt het complex over zeven metrostations, twee treinstations en een busterminal. Er zijn meer dan 120 in- en uitgangen en de ‘ondergrondse stad’ wordt dagelijks door zo’n 500.000 mensen gebruikt, vooral om het verkeer en de strenge winters te vermijden.

Klimaat
Het klimaat in Montréal kan van plaats tot plaats verschillen, omdat verschillende klimaatzones zich snijden. Dat is ook een oorzaak van het veranderlijke klimaat dat in het land heerst. De stad heeft te maken met veel neerslag, inclusief gemiddeld 2,18 meter sneeuw. Er valt meer sneeuw in Montréal dan in Moskou. Bovendien valt er in Montréal ook veel meer regen, met zijn 897 millimeter per jaar. De zomer is het natste seizoen van het jaar, maar tevens ook de periode met de meeste zon. De koudste maand is januari, de temperatuur in de stad is dan gemiddeld -10,4 graden Celsius. Natuurlijk kan de gevoelstemperatuur nog kouder aandoen door de kille wind die er staat. De warmste maand is juli met een gemiddelde temperatuur van 36 graden. De zomers zijn over het algemeen erg vochtig en in de herfst en lente kan het gewoon sneeuwen in Montréal.

Vliegtickets en vliegveld
Montréal is gemakkelijk te bereiken met het vliegtuig. U heeft al goedkope vliegtickets naar Montréal vanaf € 980,-. Na een vlucht van ongeveer 7 uur, met een of meerdere tussenstops, stapt u uit op Montreal Pierre Elliott Trudeau. Vanuit hier kunt u met de trein, taxi of bus verder reizen naar uw accommodatie.

Vliegmaatschappijen
KLM, Delta Airlines, British Airways, Air France en TAP Portugal.

Terug naar land info over Canada