Lester B. Pearson International Airport | broken clouds | 16°C

Goedkope vliegtickets Toronto
Toronto is de grootste stad van het land en de hoofdstad van de provincie Ontario. In 2005 had de stad een inwonersaantal van 2,6 miljoen, waarmee het zelfs de vijfde stad van heel Noord-Amerika is. Mexica-Stad, New York, Los Angeles en Chicago zijn allemaal net iets groter.

Algemeen
Toronto is het economisch centrum van Canada. De stad is de belangrijkste schakel in het land op het gebied van financiën, telecommunicatie, media, softwareontwikkeling en medische wetenschap. De skyline van Toronto heeft één prachtig hoogtepunt; de beroemde CN-Tower. De stad wordt vaak gezien als een van de meest leefbare steden ter wereld. Dit beeld is ontstaan door onder andere de milieuvriendelijkheid, hoge welvaart en relatief weinig misdaad.

Geschiedenis
De Franse handelaren waren de eerste Europeanen die de omgeving van Toronto verkenden. De eerste inwoners van de stad waren dan ook Europese vluchtelingen uit de Verenigde Staten die de Revolutionaire Oorlog wilden ontvluchten. In 1793 kreeg de stad zijn eerste officiële naam toegewezen. De stad werd York genoemd en tevens benoemd tot hoofdstad van het toenmalige Boven-Canada. Op dat moment was de stad nog erg klein. In 1800 woonden er bijvoorbeeld ongeveer 50 gezinnen. In 1813, tijdens de Oorlog van 1812, werd de stad veroverd. De veroveraars staken veel gebouwen in brand. Doordat veel immigranten naar Canada trokken, groeide Toronto behoorlijk snel gedurende de rest van de twintigste eeuw. In 1834 kreeg de stad zijn oude naam Toronto weer terug. In dat jaar was de stad ook uitgegroeid tot een belangrijke haven van stoombootverkeer.

Door de industrialisering groeide de stad rond 1870 uit tot een van de grootste economische centra van de Canadese Conferatie. Rondom 1920 was de stad de tweede stad van Canada, zowel qua bevolkingsaantal als qua economie. Na de Tweede Wereldoorlog kwam er een groot aantal immigranten vanuit Europa naar Toronto. Tegen 1980 werd Toronto de grootste stad van het land, waardoor ook de grote bedrijven en internationale banken zich hier wilden vestigen.

Klimaat
Het klimaat in Toronto is erg mild in vergelijking met alle andere steden die ten oosten van de Rocky Mountains liggen. Toch kennen de seizoenen enorme temperatuurverschillen. In de winter kan het enorm koud zijn in Toronto. De temperatuur kan dan wel dalen tot zo’n -15 graden Celsius. Wanneer er wordt gesproken over een milde winterdag, kunt u denken aan temperaturen als -5 tot -8 graden Celsius. De zomers zijn erg vochtig en de gemiddelde temperatuur in juli ligt rond de 27 graden Celsius. Soms komt de temperatuur zelfs boven de 35 graden Celsius uit.

Goedkope vliegtickets
Toronto is gemakkelijk te bereiken met het vliegtuig. U heeft al goedkope vliegtickets naar Toronto vanaf € 850,-. Na een vlucht van ongeveer 13 uur, met een of meerdere tussenstops, stapt u uit op Toronto Pierson International. Vanuit hier kunt u met de trein, taxi of bus verder reizen naar uw accommodatie.

Goedkoop vervoer vanaf het vliegveld
Met de Toronto airport express kunt u vrij goedkoop ($22) naar het centrum van Toronto reizen. Uw kaartje wordt 10% goedkoper wanneer u deze online besteld.

Vliegmaatschappijen
Arkefly, Air Transat, KLM, Delta Airlines, Austrian Airlines, British Airways, Finnair, Air France, Alitalia, LOT en TAP Portugal

Terug naar land info over Canada