Vancouver International Airport | light rain | 14°C

Goedkope vliegtickets Vancouver
Vancouver is een grote stad in Canada. Het is het centrum van het gelijknamige stedelijk gebied en heeft veruit de meeste inwoners van de provincie Brittish-Colombia.

Algemeen
De stad grenst aan de Straat van Georgia, een gedeelte van de Grote Oceaan. De stad heeft zijn naam te danken aan de Engelse kapitein George Vancouver, een afstammeling van het Nederlandse adellijke geslacht Van Coeverden. De haven van de stad is een van de belangrijkste havens ter wereld. Door de lage productiekosten is het tevens de derde stad van Noord-Amerika als het gaat om de filmindustrie. Los Angeles en New York staan hier net iets boven. Vancouver wordt daarom ook wel eens Noord Hollywood genoemd.

Kunst en cultuur
In Vancouver vindt u een behoorlijk aantal musea en galerijen. Wanneer u de Vancouver Art Gallery bezoekt, kunt u een permanente collectie van bijna achtduizend items bewonderen. Hieronder bevinden zich ook een aantal werken van Emily Carr. Het Vancouver Maritime Museum is een scheepvaartmuseaum met als hoogtepunt de St. Roch, een historisch ontdekkingsschip. Ook vindt u in Vancouver het Antropologisch Museum, dat een groot aantal objecten van de ‘native Americans’, de oorspronkelijke bewoners van British-Colombia, bezit.

Daarnaast heeft de stad ook nog een van de spectaculairste aquaria ter wereld. Hierin ziet u witte dolfijnen, exotische vissen en gigantische zeesterren. Ook vinden er festival plaats in deze bruisende stad. Het Fringe Festival en het Vancouver International Film Festival zijn evenementen die u tijdens een bezoek aan de stad zeker niet mag midden. Tot slot is er ook nog een beeldenpark, VanDusen Botanical Garden, in de stad aanwezig. Hier kunt u sculpturen vanaf 1975 bewonderen.

Goedkoop vervoer vanaf het vliegveld
Er gaan groene airport bussen vanaf het vliegveld naar het centrum van Vancouver. De kosten voor een kaartje zijn een fractie van de kosten van een taxi. Een andere goedkoop manier om naar hartje Vancouver te reizen is via de metro, de kosten hiervoor zijn zo'n $8.

Klimaat
Vancouver heeft een mild klimaat, als men het vergelijkt met de temperaturen in de rest van Canada. De stad heeft geen extreem koude winters. Per jaar daalt de minimumtemperatuur 46 dagen onder het vriespunt en slechts 2 dagen onder de -10 graden Celsius. De zomermaanden zijn over het algemeen droog en zonnig. Er heerst dan een gemiddelde temperatuur van 22 graden Celsius. Sneeuw valt er weinig in Vancouver, dit zult u dan ook niet veel tegenkomen.

Vliegtickets en vliegveld
Vancouver is gemakkelijk te bereiken met het vliegtuig. U heeft al goedkope vliegtickets naar Vancouver vanaf € 805,-. Na een vlucht van ongeveer 15 uur, met een of meerdere tussenstops, stapt u uit op Vancouver International. Vanuit hier kunt u met de trein, taxi of bus verder reizen naar uw accommodatie.

Vliegmaatschappijen
British Airways, Air Transat, KLM, Delta Airlines en Condor.

Terug naar land info over Canada