Andrés Sabella Gálvez International Airport | overcast clouds | 15°C

Goedkope vliegtickets Chili

Chili, in het Spaans Chile, is een land in Zuid-Amerika dat grenst aan Peru, Bolivia en Argentinië. Daarnaast grenst het aan de Grote Oceaan en het Andesgebergte. De hoofdstad is Santiago en het parlement zetelt in Valparaíso. Het land bezit ook een deel van Antarctica, dit stuk wordt overigens ook door Argentinië opgeëist. Daarom staat de obelisk, het officiële geografische middel van Chili, ook in het zuiden bij de stad Punta Arenas, vlak bij Vuurland. De Juan Fernándezarchipel, Desventuradaseilanden en Paaseiland horen ook bij Chili.

Geschiedenis van Chili

De vroegst bewoonde plek in Chili is Monte Verde. De vroegste menselijke resten die op het Chileense grondgebied gevonden zijn stammen van ongeveer 10.500 jaar geleden. Het grondgebied van het huidige Chili werd vroeger bewoond door verschillende indianenstammen, zoals de Aymara, Mapuche, Yagán en Kawésqar in het zuiden. De Incakeizer Wayna Qhapaq veroverde tussen 1493 en 1527 een groot deel van het noorden van Chili, het gebied tot aan de Maulerivier. Daar stuitten de Inca’s op hevig verzet van de Mapuchestammen. In 1535 kwam de eerste Spaanse ontdekkingsreiziger aan lang van Chili. Maar pas na de expeditie van Pedro de Valdivia in 1540-1541 werden de eerste Spaanse nederzetting gevestigd. In 1814 werd het land weer onafhankelijk van de Spanjaarden. Gedurende de negentiende eeuw was Chili een van de stabielste landen van Latijns-Amerika, waar met de Chileense Burgeroorlog in 1891 een einde kwam. José Manuel Balmaceda, gesteund door het leger, delfde het onderspit tegen het congres, dat weer gesteund werd door de marine. Balmaceda pleegt zelfmoord en de grondwet wordt voortaan parlementarisch geïnterpreteerd, waarmee het zwaartepunt verschuift van de president naar het congres. Tussen 1923 en 1938 vonden verschillende regeringswisselingen plaats en werd een nieuwe presidentialistische grondwet uitgeroepen. Vanaf 1938 werd de politiek gedomineerd door een Radicale Partij, die in veel opzichten een voortzetten van de oude liberalen waren. In 1970 won een coalitie van communisten, socialisten en radicalen de verkiezingen. In 1973 zette Augusto Pinochet de socialistiche president Salvador Allende via een militaire staatsgreep af. Allende kwam daarbij om het leven. De daarop volgende 17 jaar ging het land gebukt onder een militaire dictatuur. In 1990 keerde de democratie terug.

Natuurrampen in Chili

Chili ligt in de zogeheten Ring van Vuur, een gebied rond de Grote Oceaan waar veel vulkaanuitbarstingen en aardbevingen voorkomen. Zo werd de kuststrook van Valparaíso en Concepcíon in 1960 getroffen door de zwaarste aardbeving die ooit geregistreerd is. Meer dan 1.600 mensen kwamen tijdens deze ramp om het leven. De beving veroorzaakte een tsunami met tientallen meters hoge vloedgolven. In 2010 was er weer een zware aardbeving, waarbij er honderden doden voelen en er weer een tsunami ontstond.

Goedkoop reizen in chili

Er is een goed openbaar vervoer netwerk in chili met voornamelijk bussen. Turbus is een goedkope en goede busmaatschappij.

Paaseiland

Paaseiland staat voornamelijk bekend om het groot aantal beelden dat verspreid staat over het eiland. Het eiland biedt prachtige groene heuvels, uitgedoofde vulkanen, reusachtige beelden en een waar openluchtmuseum. Op Paaseiland kunt u dagen rondwandelen en de indrukwekkende omgeving aanschouwen.

Wanneer kom jij genieten van het prachtige Chili? Boek een ticket met meer dan 70% KORTING!