Beijing Capital International Airport | clear sky | 0°C

Vliegtickets Beijing
Vergelijk alle aanbieders die naar Beijing vliegen in enkele minuten. Met een zoekopdracht direct alle aanbieders afgaan, zo vergelijkt onze website snel de prijzen en heeft u snel de beste prijs gevonden. Voer hierboven uw vluchtgegevens in, klik daarna op 'Zoek vliegtickets'. Nu ziet u aanbieders die vliegen naar Beijing. Boek met extra korting, we hebben namelijk regelmatig speciale kortingcodes! Deze kortingcode kunt u invullen tijdens het boekproces van de aanbieder om nog goedkope te boeken.

Beijing, ook vaak Peking genoemd, is de hoofdstad van China en een van de vier stadsprovincies. Samen met Chongqing, Shanghai, Kanton en Tianjin is Peking sinds 2005 een van de vijf Chinese nationale stedelijke gebieden die de status van provincie hebben. Daarnaast is Peking de derde grootste stad van China. De stad is een belangrijke schakel voor vervoer met zijn vele spoorwegen, autowegen en snelwegen die de stad in en uit gaan. Daarnaast wordt Peking ook gezien als het belangrijkste centrum voor bestuur, onderwijs en cultuur.

Hutongs

De betekenis van het woord hutong is letterlijk steegje. Deze bijzondere steegjes zijn opgebouwd uit siheyuans. Dit zijn gebouwencomplexen van vier gebouwen (denk aan: woningen met meerdere gezinnen, werkplaatsen of winkeltjes) die rond een centraal plein zijn gebouwd. En dit alles is dan ook nog omgeven door een muur, waardoor het een kleine vesting lijkt. De bouwwijze komt voort uit de Feng Shui filosofie en deze is ook toegepast bij het bouwen van de Verboden Stad. Helaas verdwijnen, in tegenstelling tot vroeger, er steeds meer siheyuans en hutongs, omdat de regering de hutongs een schande vindt voor de stad. De vestingen worden afgebroken en er wordt aan de bewoners een nieuwe woonruimte aangeboden die minimaal zo groot is als de oude woning. Veel Chinezen klagen dat door de afname van de hutongs de gemeenschapszin verdwijnt. Uiteindelijk zullen er wel enkele hutongs overblijven die kunnen dienen als openluchtmuseum. Als toerist wordt u met een riksja langs de nog bestaande hutongs gevoerd.

Bezienswaardigheden

In Beijing vindt u veel historische bezienswaardigheden, terwijl de stad tegelijkertijd enorm modern is geworden door de Olympische Spelen van 2008. Een goede plek om uw verkenning van Beijing te staren is het grote Plein van de Hemelse Vrede, ook wel Tiananmenplein genoemd. Dit plein ligt midden in de stad en direct ten zuiden van de Verboden Stad. U vindt hier vele Chinese toeristen en wanneer het mooi weer is wordt er regelmatig gevliegerd. De Poort van de Hemelse Vrede staat uiteraard ook op dit plein. Vroeger was dit de buitenste toegang tot de Verboden Stad. U kunt hier gemakkelijk uren ronddwalen en u in vervlogen tijden wanen. Maar natuurlijk mag u ook een bezoek aan de beroemde Chinese Muur niet vergeten. De Chinezen noemen deze muur ook wel de Muur van de Tienduizend Mijlen. U kunt de muur op verschillende manieren bekijken. Bij Badaling is het vaak druk, maar in Mutianya en Simatai zijn rustiger. Al zult u ook hier steeds meer toeristen aantreffen.

Vliegveld Beijing

Beijing is gemakkelijk te bereiken met het vliegtuig. U heeft al goedkope vliegtickets naar Beijing vanaf € 627,-. Na een vlucht van ongeveer 9 uur, met een of meerdere tussenstops, stapt u uit op Peking Capital. Vanuit hier kunt u met de trein, taxi of bus verder reizen naar uw accommodatie.

Vliegticketmaatschappijen naar Beijing

Aeroflot, Air China, China Southern, Finnair, Lufthansa, Hainan, Austrian, British Airways.

Riksha's

Een goedkope manier van vervoer in Beijing zijn de Riksha's. Wanneer gebruik maakt van deze goedkope fietstaxi's zorg dan wel dat u van tevoren een prijs afspreekt, zodat u aan het eind van de rit niet een absurd hoge rekening krijgt.

Terug naar land info over China