Shanghai Pudong International Airport | overcast clouds | 15°C

Vliegtickets Shanghai
Vergelijk alle aanbieders op deze website, vul hierboven uw vluchtgegeven in en klik op de button 'Vliegtickets zoeken'. Daarna kunt met een zoekopdracht alle aanbieders vergelijken. Prijzen worden automatisch geladen. 

Extra goedkoop boeken? We hebben altijd kortingcodes op onze korting pagina.

Shanghai is de grootste stad van China. Deze stad is sinds 2005 een van de vijf Chinese steden die de status van Nationale Chinese stad hebben. Daarnaast heeft de stad het grootste inwonersaantal ter wereld en is het een van de grootste metropolen ter wereld.

Algemene informatie

De stad ontstond als een dorpje dat voornamelijk moest leven van de visserij en de textielindustrie. Door het Verdrag van Nanking, dat in 1842 met het Verenigd Koninkrijk werd gesloten, groeide Shanghai uit tot een grote havenstad met wereldwijde verbindingen. Sinds 1990, net na de economische hervormingen van Deng Xiaoping, is de stad bezig zich verder te ontwikkelen. Om dit waar te maken is het zakelijk centrum Pudong gebouwd.

Bezienswaardigheden

Zoals al in het begin van deze tekst is gezegd, is Shanghai een enorm grote stad. En de stad is niet alleen groot, maar ook erg veelzijdig. Aan de ene kant is Shanghai een van de belangrijkste economische centra van Azië en aan de andere kant vindt u er nog vele resten van bijzondere verleden. Zo vindt u bijvoorbeeld nog koloniale gebouwen van de Engelsen en Fransen. Toch is de stad voornamelijk modern en hip. Bezienswaardigheden die u zeker niet mag missen tijdens een bezoek aan Shanghai zijn het Huxing Theehuis, de Longuatempel en de Bund. Het Huxing Theehuis, dat staat in de ‘Oude Stad’ is een vijfhoekig paviljoen dat in een meertje is gebouwd. Wat een bezoek aan dit theehuis bijzonder maakt, is dat u op de Chinese manier kennis kunt maken met Chinese thee en lekkere, traditionele kleine hapjes. De Longuatempel is op fundamenten van andere heiligdommen gebouwd en is ongeveer 3000 jaar oud. Rondom de tempel is het oude Shanghai nog bewaard gebleven. Hier vindt u dus nog een klein deeltje authentiek Shanghai, iets dat zeker de moeite waard is! En natuurlijk mag u ook niet vergeten om even te gaan wandelen op de Bund, een grote koloniale boulevard langs de Huangpurivier. Dit is sinds 1992 een brede wandelpromenade waar u in alle rust bij kunt komen van de indrukken van Shanghai.

Klimaat

In Shanghai heersen, net als in Nederland, vier duidelijk te onderscheiden seizoenen. In deze seizoenen variëren de temperaturen van onder nul in de winter tot zijn 37 graden Celsius in de zomer. Heel af en toe komen de temperaturen boven de 40 graden Celsius uit, maar in de lokale weerberichten wordt dan slechts 39 graden aangegeven. Dit omdat werknemers anders die dag vrij kunnen krijgen. ’s Winters valt er weinig sneeuw en in de zomer kan de lucht erg vochtig zijn. Over het algemeen zijn de herfst en de lente de beste perioden om deze stad te bezoeken. Het is dan mooi weer en lekker warm, maar niet zo broeierig als in de zomermaanden. Houd wel in de gaten dan vanaf midden juni tot eind juli de regenperiode heerst; hevige regenbuien zijn dan niet uitgesloten.

Vliegvelg Shanghai

Shanghai is gemakkelijk te bereiken met het vliegtuig. U heeft al goedkope vliegtickets naar Shanghai vanaf € 608,-. Na een vlucht van ongeveer 11 uur, met een of meerdere tussenstops, stapt u uit op Shanghai Hongqiao. Vanuit hier kunt u met de trein, taxi of bus verder reizen naar uw accommodatie.

Vliegticketmaatschappijen naar Shanghai

KLM, Emirates, Alitialia, Turkish Airlines, British Airways, Finnair, Air France, Malaysia, Singapore Airlines en Cathay Pacific

Terug naar land info over China