Ernesto Cortissoz International Airport | few clouds | 26°C

Vliegtickets Colombia
Vergelijk alle aanbieders naar Colombia in een zoekopdracht. Vul hierboven uw vluchtgegevens in en druk op de groene knop 'Vliegtickets zoeken' daarna ziet u alle aanbieders die naar Colombia vliegen. U kunt zo direct alle aanbieders vergelijken op prijs, beschikbaarheid en vluchtgegevens. 

Extra goedkoop boeken naar Colombia? Gebruik een van onze kortingcodes, deze kunt invullen tijdens het boeken voor extra korting. 

Colombia is een land in het noordwesten van Zuid-Amerika. Het land grenst in het noorden aan de Caribische Zee, in het zuiden aan Peru en Ecuador, in het westen aan Panama en de Grote Oceaan en in het oosten aan Venezuela en Brazilië.

Algemene informatie

Colombia is een eenheidsstaat die bestaat uit 32 departementen en het Hoofdstedelijk District in Bogatá. De departementen met een groot inwonersaantal zijn ingedeeld in regio’s en/of provincies, die vooral dienen ter ondersteuning van het betreffende departement en de gemeenten. Zelf hebben de regio’s en provincies weinig tot geen macht. De meeste mensen wonen in het Andesgebied of het Caribisch kustgebied. Net iets minder dan de helft van de Colombianen woont in een stad. Volgens het Ontwikkelingsprogramma van de Verenigde Naties leeft 64% van de bevolking onder de armoedegrens.

Klimaat

Ondanks dat Colombia bijna op de evenaar ligt, heeft het land door grote hoogteverschillen toch vier verschillende klimaatzones. Het grootste deel van het land (81%) ligt lager dan 1.000 meter, hier is de gemiddelde temperatuur 24 graden Celsius. Het gebied dat tussen de 1.000 en de 2.000 meter hoogte ligt heeft een gemiddelde temperatuur van 18 graden Celsius. Nog iets hoger, tussen de 2.000 en de 3.000 meter hoogte, daalt de temperatuur naar een 12 graden Celsius. De gebieden boven de 4.500 meter zijn erg koud, daar vindt men dan ook de ‘eeuwige’ sneeuw.

Bezienswaardigheden

Tevens biedt Colombia een tal aan bezienswaardigheden. Bezoek bijvoorbeeld hoofdstad Bogotá, en aanschouw twee verschillende werelden. Aan de ene kant ziet u de het moderne leven met het bruisende nachtleven en het historische goed onderhouden centrum, en aan de andere kant ziet u de vervuilde buitenwijken, bedelaars en armoede. Dit zal zeker uw ogen openen! Daarnaast is het kratermeer Laguna de Guatavita een aanrader. Dit kratermeer wordt omgeven door de bergen, de Muisca-indianen zagen het daarom ook als een heilige plek. Nu nog steeds wordt het gebied goed beschermd, dus als u er heen wilt, moet u wel eerst een gids regelen.

Wanneer u gewoon even bij wilt komen aan het strand kunt u naar de San Andrés & Providencia Archipel. Hier kunt u helemaal tot rust komen aan het helderblauwe water en de witte zandstranden. Ook wanneer u duikt kunt u hier helemaal los gaan, de archipels beschikken over een bijzonder mooie onderwaterwereld.

Als u liever even de geschiedenis induikt, bent u in Cartagena aan het juiste adres. Deze havenstad was een van de belangrijkste Zuid-Amerikaanse steden tijdens de Spaanse bezetting. Overal in de stad zijn de koloniale gebouwen in ere behouden, waardoor het een genot is om door de straten van deze stad te lopen.

Ten slotte biedt Colombia ook nog veel moois aan de natuurliefhebber. Bezoek natuurpark Amacayacu, dat midden in het Amazonegebied ligt. De vegetatie is zeer divers en er leven meer van 500 soorten vogels en verschillende krokodillen, dolfijnen, schildpadden en anaconda’s.