Daniel Oduber Quiros International Airport | broken clouds | 28°C

Steden

Vliegtickets Costa Rica

Vergelijk alle aanbieders in een zoekopdracht, vul hierboven uw vluchtgegevens in en klik op de groene button 'Vliegticktes zoeken'. De prijzen worden automatisch geladen, zo kunt u alle aanbieders direct vergelijken op prijs en beschikbaarheid.

Extra goedkoop boeken? Gebruik een van onze kortingcodes. Bekijk onze aanbiedingen pagina voor de up-to-date kortingcodes.

Voordat de Europeanen Costa Rica ontdekten, lag het gebied in de overgangszone tussen de cultureel-historische regio Meso-Amerika en die van de Andes. Het grootste deel ven het gebied stond onder invloed van de Chibchacultuur.

In de zestiende eeuw werd Costa Rica door de Spanjaarden onderworpen en in 1821 werd het land een deel van het onafhankelijke Mexicaanse rijk, waarvan het zich na twee jaar met andere Centraal Amerikaanse landen afscheidde om de Verenigde Staten van Centraal Amerika te vormen. Helaas viel in 1840 deze federatie uit elkaar. Pas in 1899 vonden de eerste democratische verkiezingen plaats. Sinds die verkiezingen is het land nog twee keer door politiek geweld geplaagd, wat naar maatstaven van de regio weinig is. In 1948 was er een kleine burgeroorlog na een omstreden verkiezingsuitslag.

Die oorlog werd gewonnen door de linkse José Figueres Ferre, die na afloop van de oorlog het leger afschafte en een nieuwe gronswet opstelde. Sindsdien is Costa Rica gevrijwaard gebleven van het geweld dat bij de buurlanden heeft plaatsgevonden. Op dit moment is het een van de welvarendste landen van Latijns-Amerika en daarom staat het ook wel bekend als het ‘Zwitserland van Centraal Amerika’.

Natuur

Costa Rica staat bekend om zijn bijzondere natuur en dierenwereld. De flora van Costa Rica bestaat uit zowel Noord-Amerikaans, Zuid-Amerikaanse alswel typisch Centraal-Amerikaanse componenten. Typisch Noord-Amerikaanse dieren zijn bijvoorbeeld de wasbeer en de prairiewolf. De apen en miereneters komen uit het zuiden van Amerika en de quetzal en de aardbeigifkikker zijn typische dieren uit het midden van Amerika.

De meeste van deze dieren leven in de regenwouden, al is er hierbuiten ook veel moois te vinden. De koraalriffen hebben bijvoorbeeld de meeste soorten mariene biotopen. In totaal leven er in Costa Rica ongeveer 150 soorten amfibieën, ongeveer 215 reptielsoorten, rond de 865 soorten vogels, waarvan 75 roofvogelsoorten, en meer dan 240 zoogdiersoorten.

Bezienswaardigheden

In Costa Rica vindt u veel plekken die u niet snel zult vergeten. Denk bijvoorbeeld aan Nationaal Park Tortuguero. Dit park bevindt zich aan de lagunekust en dankt zijn naam voornamelijk aan de schildpadden (de tortugas) voor wie dit beschermgebied werd opgericht. U kunt hier over de kanaaltjes varen om vervolgens apen, alligators, kaaimannen, waterslangen, waterschildpadden en toekans te ontdekken.

Wanneer u het liever wat droger wilt houden kunt u naar het Nationaal Park van de Arenalvulkaan gaan. Deze vulkaan zorgt voornamelijk ’s avonds voor de mooiste vergezichten. Maar dat niet alleen, in de schoot van de vulkaan liggen heel wat warmwaterbronnen. In dit nationale park heeft u dus ook voldoende tijd en ruimte om heerlijk tot rust te komen.

In Sarapiquí kunt u nog zien hoe de mensen vroeger leefden in Costa Rica. Hier worden nog veel koffiesoorten, maïs, bananen geproduceerd. Naast deze bijzondere leefwijze kunt u hier ook verschillende nationale parken bezoeken. Wanneer u toch liever de geschiedenis induikt, moet u naar Léon afreizen. Dit is een van de belangrijkste koloniale steden van het land. In deze in 1524 opgerichte stad vindt u talloze kerken, kathedralen, oude gebouwen en drukke pleinen. Daarnaast kunt u in deze stad, door de vele musea, kennismaken met de geschiedenis van de stad en natuurlijk de rest van Costa Rica.

Goedkoop naar Costa Rica

Wanneer u naar Costa Rica vliegt zult u waarschijnlijk op Juan Santamaria, de internationale luchthaven van San José landen. Deze luchthaven ligt 17 km buiten San José. Vervoer van en naar het vliegveld kost zo'n $14 met de taxi of reis iets goedkoper en koop een buskaartje. Deze kost zo'n $8.