Juan Santamaria International Airport | scattered clouds | 25°C

Vliegtickets San Jose
Vergelijk alle vliegtickets naar San Jose, vul hierboven uw vluchtgegevens in en vergelijk direct alle aanbieders. Extra goedkoop boeken? We hebben enkele kortingcodes op onze aabiedingenpagina. Deze kortingcode is in te voeren tijdens het boeken.

San José is de hoofdstad van het Centraal-Amerikaanse land Costa Rica. De stad ligt in het midden van het land op een hoogte van ongeveer 1.170 meter. De stad heeft in de tweede helft van de twintigste eeuw een enorme groei doorgemaakt. In 1950 waren er nog maar 87.000 inwoners in 2000 waren er dan 329.000.

Algemene informatie

De stad is verdeeld in verschillende gebieden en er wordt geen gebruik gemaakt van adressen. De bewoners noemen hun gebied en een soort van huisnummer. Op deze manier kunnen ze toch bij elkaar op bezoek gaan. De meest populaire zone van de stad is Avenida 1, hoe verder je van de stad verwijdert raakt, hoe hoger de nummers worden. Verder bestaat de stad voornamelijk uit laagbouw en de bevolking is vriendelijk en gastvrij. Altijd handig wanneer u een vraag heeft, u zult namelijk altijd op de best mogelijke manier geholpen worden.

Musea en markten

San José beschikt over een aantal interessante musea en een grote centrale markt. Tijdens uw verblijf in de stad kunt u het Nationaal Museum bezoeken. Hier vindt u een overzicht van de geschiedenis en de cultuur van Costa Rica. Tevens beschikt het museum over prachtige tuinen, die uiteraard ook een bezoek waard zijn. Ook het Nationaal Theater, een van de mooiste, oudste gebouwen van San José, is een bezoekje waard. Tegen een kleine betaling kunt u zelfs binnen een kijkje nemen. Of wat dacht u van het Goudmuseum? Dit is een ondergronds museum waar u goud uit de Colombiaanse periode kunt bezichtigen. Wanneer u meer zin heeft om te winkelen, kunt u naar Mercado Central, een centrale markt die elke dag te bezoeken is.

Natuur San Jose

San José is een stad die wordt omringd door vulkanen, waarvan de Poas en Irazu de bekendste zijn. Deze, en andere, vulkanen kunt u tijdens uw bezoek aan San José bezoeken. Maar niet alleen de vulkanen nabij de stad zijn bewonderenswaardig. Ook beschikt de stad over een aantal mooie natuurgebieden. Een voorbeeld hiervan is Corcovado, een ongerept natuurgebied waar u de mooiste wandelingen kunt maken. Tevens ligt het Monteverde Cloud Forest, een regenwoud, niet ver van San José vandaan. Het is een bijzondere ervaring om door het regenwoud te wandelen en tegelijkertijd te genieten van de prachtige bloemen, planten en vele diersoorten.

Vliegveld, en vliegtickets

San José is gemakkelijk te bereiken met het vliegtuig. U heeft al goedkope vliegtickets naar San José vanaf € 600,-. Na een vlucht van ongeveer 8 uur, met een of meerdere tussenstops, stapt u uit op San José Airport. Vanuit hier kunt u met de taxi of bus verder reizen naar uw accommodatie.

Vliegmaatschappijen

Continental, United, Delta, American, British Airways en Lufthansa.

Terug naar land info over Costa Rica