José Martí International Airport | scattered clouds | 24°C

Vliegtickets Havana
Vergelijk alle aanbiedingen online. Vul hierboven uw vluchtgegevens in, de prijzen worden automatisch geladen. Extra goedkoop boeken? Dat kan met onze kortingcodes, deze staan op de aanbiedingen pagina.

Havana, of Havanna (mag alle twee), is de hoofdstad van Cuba. Met zijn iets meer dan 2 miljoen inwoners is het de grootste stad op Cuba. De stad ligt in de provincie Ciudad de la Habana.

Algemene informatie

Havana is de levendige hoofdstad van Cuba. In deze stad vindt u vele oude gebouwen en monumenten. Om de historie in ere te houden is de stad dan ook opgedeeld in drie wijken: Havana Vieja (Oud-Havana), Centro Havana en Vedado. Havana Viejo is de oudste wijk waar u veel historische bezienswaardigheden tegen zult komen. Het lijkt alsof hier de tijd stil heeft gestaan, toch zijn er ook voldoende winkels. Centro Havana is een wijk waarin gebouwen uit verschillende tijden en in verschillende bouwstijlen staan. De bouw van de wijk begon rond 1890 en is pas in 1940 afgerond. Dit verklaart meteen het verschil in stijl. De derde wijk is Verdado. Dit betekent letterlijk verboden. De wijk kreeg deze naam, omdat er in de zestiende eeuw hier niet mocht worden gebouwd. Het is de belangrijkste en mooiste wijk van de stad met brede lanen, grote huizen en veel licht. Hier staan ook de meeste politieke gebouwen en er zijn veel bioscopen, winkels en kantoren te vinden. Desondanks lijkt het ook een oude wijk, doordat er veel oude huizen met grote tuinen staan.

Bezienswaardigheden

Doordat de stad nog veel historische gebouwen heeft, valt er ook veel te bezichtigen. Zo kunt u bijvoorbeeld een bezoek brengen aan de Catedral de San Cristobal. Deze kathedraal heeft ongelijke torens en een prachtige barokstijl. Bij de kathedraal ligt een bijzonder mooi plein dat u in een sprookjesachtige sfeer doet wanen. Een andere aanrader is het Cementerio Cristobal Colon Havana. Via de Romeins ogende toegangspoort komt u op deze prachtige begraafplaats. Bij deze begraafplaats hoort een legende; deze legende gaat over een overleden moeder waarvan de baby aan haar voeten werd begraven. Na twee jaar openden de grafdelvers het graf en het kindje bleek rustig op moeders borst te liggen. Sindsdien is de begraafplaats een bedevaartsoord voor vrouwen die zwanger willen raken. Of bezoek El Malecon Havana. Deze 7 kilometer lange boulevard loop van Castillo de San Salvador de la Punta tot aan de Almendares River die Vedado scheidt van Miramar. Deze boulevard is zeker een wandeling waard!

Vliegtickets Bolivia

Havana is gemakkelijk te bereiken met het vliegtuig. U heeft al goedkope vliegtickets naar Havana vanaf € 875,-. Na een vlucht van ongeveer 9 uur, met een of meerdere tussenstops, stapt u uit op Havana Airport. Vanuit hier kunt u met de trein, taxi of bus verder reizen naar uw accommodatie.

Vliegmaatschappijen

Iberia, Air France en Martinair

Terug naar land info over Cuba