Copenhagen Kastrup Airport | fog | 10°C

Steden

Vliegtickets Denemarken
Vergelijk alle aanbieders naar Denemarken, vul hierboven uw vluchtgegevens in en druk op de groene knop 'Vliegtickets zoeken'. In de volgende stap ziet u de aanbieders die vliegen naar Denemarken en kunt u direct alle prijzen ophalen. 

Extra goedkoop boeken? Gebruik een kortingcode, deze staan op de aanbiedingen pagina.

Het schiereiland Denemarken is het meest zuidelijke land van Scandinavië, dat grenst aan Duitsland. Via de Sontbrug kunt u van Denemarken naar Zweden rijden. Het land kent net als Nederland een gematigd zeeklimaat maar is wel een stuk heuvelachtiger. Wie van natuur houdt is in Denemarken aan het goede adres: het land kent eindeloze stranden en meer dan genoeg mogelijkheden voor vissers. Ook rust is in Denemarken geen probleem: het is iets groter dan Nederland maar heeft maar ongeveer 5,5 miljoen inwoners (2013). Ook zo genieten van die rust? 

Billund - Legoland
Het kleine stadje Billund ligt in het midden van Jutland, schiereiland-gedeelte van Denemarken. In Billund is de Legofabriek gevestigd, waar een groot deel van de bekende lego steentjes gemaakt wordt. Recht tegenover deze fabriek is één van 's werelds bekendste pretparken gevestigd: Legoland. Als u niet van Lego houdt, kunt u altijd een kijkje nemen op Billund Airport, de op één na grootste luchthaven van Denemarken.

De krijtrotsen van Møns Klint
De bossen van het eilandje Møn eindigen over een lengte van acht kilometer erg abrupt met krijtrotsen in de Oostzee. Deze krijtrotsen vormen Møns Klint. Vanaf de krijtrotsen lopen lange, smalle bruggen naar beneden, zodat ook het strand onder de rotsen te bereiken is. Pas wel op: er vallen regelmatig brokstukken naar beneden. 

Roskilde Festival
Met zo'n honderdduizend bezoekers is Roskilde Festival één van de grootste rockfestivals van Europa. Het festival is altijd rond de eerste zaterdag van juli en duurt vier dagen. Grote namen als Muse, Metallica, Rihanna, Bruce Springsteen en Coldplay zijn de revue al gepasseerd, en ook dit jaar belooft het weer een spektakel te worden. 

Uniek aan dit festival is dat het niet commercieel is, de opbrengst van eten en drinken gaat naar het goede doel.