Steden

Vliegtickets Duitsland
Duitsland is het land met de grootste bevolking van alle landen die bij de Europese Unie horen. Dat betekent echter niet dat het land niet geschikt is voor relaxvakanties, integendeel! Duitsland kent vele wonderschone natuurgebieden waar u kunt genieten van de omgevingen en de vele recreatiemogelijkheden. Wie echter van steden en drukke gebieden houdt kan in Duitsland ook zeker zijn hart ophalen; de vele gezellige steden in Duitsland zorgen er voor dat u zich nooit hoeft te vervelen.

Een vakantie in Duitsland betekent genieten van de lokale cuisine en de oneindige mogelijkheden die het land te bieden heeft. Goedkope vliegtickets naar tal van bestemmingen in Duitsland kunt u makkelijk en snel vinden via www.goedkope-vliegtickets.nl. 

Slot Neuschwanstein
Slot Neuschwanstein is misschien wel één van de populairste toeristische trekpleisters in Duitsland. Het kasteel, dat als voorbeeld gebruikt werd tijdens de bouw van het kasteel van Doornroosje in Disneyland, trekt in juli en augustus dagelijks zo'n 10.000 bezoekers. Neuschwanstein werd gebouwd in de laatste paar decennia van de 19e eeuw.

In opdracht van de toenmalige koning Lodewijk II van Beieren werd in 1869 begonnen met de bouw van het kasteel. In 1886 overleed deze koning, waarna de bouwwerkzaamheden direct stilgelegd werden. Zes weken na de dood van de koning werd het kasteel opengesteld voor het publiek, nadat het slot verder afgewerkt was waar dat nodig was. Een bezoekje aan dit sprookjesachtige kasteel is zeker de moeite waard!

De Berlijnse Muur/De Duits-Duitse Grens
Het IJzeren Gordijn is misschien wel één van de meest iconische stukken Europese geschiedenis. Het deel van de grens dat de DDR van de Bondsrepubliek Duitsland scheidde staat bekend als de Duits-Duitse grens. Tussen 1949 en 1990 zorgde deze grens er voor dat het communistische Oost-Duitsland gescheiden werd van het kapitalistische West-Duitsland.

De Berlijnse Muur is een onderdeel van deze Duits-Duitse grens. Ondanks dat deze grens in 1989 en 1990 vrijwel volledig afgebroken werd, zijn er tegenwoordig op enkele plekken nog overblijfselen van de grens. Ook zijn er enkele musea opgericht die een beeld geven van alles wat met de grens te maken heeft. Iedereen die geïnteresseerd is in geschiedenis kan het zich eigenlijk niet veroorloven om niet even stil te staan bij dit indrukwekkende stukje historie.

Het Zwarte Woud
Het Zwarte Woud, dat in het Duits Schwarzwald genoemd wordt, moet toch wel één van de bekendste gebieden van Europa zijn. Het is het grootste bosgebied in Duitsland en het bestaat voornamelijk uit dennenbomen en sparren. Al in de tijd van de Romeinen stond het gebied bekend als een ondoordringbaar en donker woud, ze noemden het dan ook Silva Nigra.

Tegenwoordig herbergt het gebied vele natuurlijke bronnen, 23000 kilometer aan bewegwijzerde wandelroutes, meer dan 8000 kilometer aan bewegwijzerde fietsroutes en ontelbare horeca-gelegenheden. Goedkope vliegtickets naar het Zwarte Woud vindt u via www.goedkope-vliegtickets.nl.