Abu Simbel Airport | clear sky | 27°C

Steden

Vliegtickets Egypte
Vergelijk alle aanbieders die naar Egypte vliegen in een zoekopdracht. Vul hierboven uw vluchtgegevens in en klik op de groene button 'Vliegtickets zoeken'. Daarna laden de vluchtgegevens automatisch van alle aanbieders zoals Cheaptickets, WTC en Vliegtickets.nl.

Zo vergelijkt u alle aanbieders in enkele seconden. Extra goedkoop boeken? Gebruik een van onze kortingcodes. Deze staan op de aanbiedingen pagina.

Over Egypte
Egypte heeft een onaantastbare positie als een van de mooiste bestemmingen ter wereld. En deze status heeft het land meer dan verdiend. Nergens anders ter wereld vind u zo’n schat aan historische bezienswaardigheden, levende geschiedenis en gulle vriendelijke mensen. Dit land belooft u een vorstelijk onthaal.

Er wacht u hier een warm onthaal in de vele resorts aan de Rode Zee. En zoals u tijdens een vakantie aan het strand wel zult merken, behoren de badplaatsen van dit mooie land tot het Caribische gebied; fijn zand, mooie duik- en snorkelsites en prachtige hotels en resorts langs de mooie kustlijn met daarachter de bergen van Sinaï.

Watersport- en golfliefhebbers zullen in Egypte in het paradijs zijn. Maar ook voor een zon, zee, strandvakantie is dit land de ideale bestemming met zijn temperaturen van 27 graden van juni tot en met oktober. Houd er wel rekening mee dat het in het binnenland nog een stuk warmen is. En om u alvast warm te maken voor de vele bezienswaardigheden; op het puntje van het Sinaï schiereiland vindt u een van de toeristische wonderen van de wereld. Hier vindt u de beste duiklocaties van de wereld en een service van topniveau in de luxe resorts.

Egypte’s geschiedenis is onlosmakelijk verbonden met de Nijl en tijdens een vakantie in dit land kunt u verzekerd zijn dat u voldoende te zien krijgt van deze prachtige rivier. Tevens kunt u naar de hoofdstad Caïro, met de betoverende haven van Aswan, waar u de mooiste monumenten vindt. De een is nog mooier dan de ander. In Luxor vindt u de Vallei van de Koningen, waar de grote graven van de farao’s en de Tempel van Hatsjepsoet te vinden zijn.

Naast de cultuursteden biedt Egypte een groot woestijnland, zowel westelijk als oostelijk van de Nijl. In het oosten ligt de Arabische woestijn en de Sinai met het bekende St. Catharinaklooster. Het westelijk woestijngebied is enorm uitgestrekt, loopt tot aan de grens met Lybie en is fascinerend mooi! Er liggen 'n paar oasedorpjes in deze woestijn, zoals Siwa, Bahariya, Farafra, Dakhla en Kharga. Alle oases hebben natuurlijke warm waterbronnen en grote dadelpalmboombossen. De Bedouienen zijn de bewoners van de oasedorpjes, zij zijn uiterst vriendelijk en gastvrij. De westelijke woestijn is niet toeristisch en biedt de stilte, rust en ruimte om heerlijk op adem te komen. 'n Kamelen/wandeltocht, slapen onder de sterrenhemel is zeer aan te bevelen.

Dit bijzondere land biedt dus voor iedere vakantie een mogelijkheid. Of u nu een vakantie vol zon, avontuur, cultuur of rust wilt, in Egypte vindt u het. En een ding is zeker. Na een vakantie in Egypte kunt u thuis iedereen verbazen met uw kennis over de cultuur en levenswijze van dit bijzonder vriendelijke volk.