Abu Simbel Airport | broken clouds | 32°C

Abu Simbel
Vergelijk alle aanbieders naar Abu Simbel in een zoekopdracht. Vul hierboven uw vluchtgegevens in en druk op de groene knop 'Vliegtickets zoeken'. Prijzen worden automatisch geladen van meerdere aanbieders waaronder Cheaptickets, Tix en WTC. 

Boeken met extra korting? Gebruik een van onze kortingcodes, deze staan op de aanbiedingen pagina vermeld.

Abu Simbel is voornamelijk bekend door zijn rotstempel, die helaas niet meer op haar oorspronkelijke plaats staat. Tijdens de aanleg van de Aswan dam dreigde de tempel helemaal onder het water te komen staan. Door middel van de internationale samenwerking is dat voorkomen. De tempel is namelijk verplaatst naar een ‘veiligere’ plaats.

Tempel van Ramses II
De tempel werd in opdracht van farao Ramses II gebouwd. Hij wilde met de bouw van deze tempel zijn grootsheid onderstrepen. Deze farao wordt dan ook niet voor niets ook wel de Egyptische Lodewijk XIV genoemd. Tegen de achterste muur staan vier beelden. De tempel is op zo’n manier gebouwd dat drie van die beelden twee keer per jaar worden beschenen door de opkomende zon. Dit is te aanschouwen op 22 februari en 22 oktober. Alleen de god van de duisternis, Ptah, wordt niet beschenen. Aan de voorkant van de tempel staan vier enorme beelden van Ramses II. En boven de ingang ziet u een beeld van de zonnegod Re, ook wel Ra genoemd, met op zijn valkenkop een zonneschijf.

Over Abu Simpel
Naast de tempel van Ramses II vindt u in Abu Simbel ook een kleinere tempel, de tempel van Hathor. Ook deze tempel is van de rijke farao die zijn rijkdom wilde tonen. Het bouwwerk was namelijk een eerbetoon voor zijn vrouw Nefertari. In deze tempel vindt u zes beelden, vier van Ramses zelf en twee van zijn vrouw. Zij heeft tevens dezelfde hoogte als Ramses, iets dat erg uitzonderlijk is voor de beeldhouwkunst van die tijd. Ook deze prachtige en veel kleinere tempel is zeker uw bezoek waard.

Vliegtickets en vliegveld
Abu Simbel is gemakkelijk te bereiken per bus of vliegtuig vanuit Aswan. Het is geen aanrader om met de bus te gaan. Deze rijdt dwars door de woestijn en het kan zijn dat de rit, door vroegere aanslagen op het land, niet doorgaat. Per vliegtuig naar Abu Simbel reizen is weliswaar duurder, maar zeker ook veel comfortabeler om de 260 kilometer vanuit Aswan af te leggen.

Terug naar land info over Egypte