Borg El Arab International Airport | clear sky | 25°C

Alexandrië
Vergelijk in een opzoekdracht alle aanbieders naar Alexandrie. Vul hierboven uw vluchtgegevens in en druk op de groene button. Daarna kunt u direct de prijzen laden van aanbieders zoals Cheaptickets en Tix. Dit scheelt enorm veel tijd met het vergelijken van alle ticketaanbieders. 

Extra goedkoop naar Alexandrie? Gebruik een van onze kortingcodes, deze staan op de Aanbiedingen pagina.

Alexandrië is een prachtige stad aan de Middellandse Zee. Deze stad met prachtige ligging is dan ook niet alleen onder de Nederlanders een populaire vakantiebestemming, maar ook de Egyptenaren vieren hier dolgraag hun vakantie, ook vanwege het klimaat dat hier net iets koeler is dan dat in Cairo.

Geschiedenis
De naam Alexandrië is afgeleid van de naam van zijn oprichter, Alexander de Grote. Hij stichtte deze prachtige stad in 332 voor Christus en werd de hoofdstad van de Ptolemeërs en het centrum van de Hellenistische en Hebreeuwse cultuur. De bijzondere stad trok vele mensen aan, waardoor het een steeds betere economie kreeg. De bibliotheek, waar bijna een half miljoen boekrollen werden bewaard, trok wetenschappers van over heel de wereld. Maar helaas kwam er een einde aan de dynastie der Ptolemeërs, toen Cleopatra tijdens de verovering van de stad zelfmoord pleegde. Na haar dood werd Alexandrië een onderdeel van het Romeinse rijk. In 642 kwam de stad in handen van de Arabieren het verloor het zijn titel als hoofdstad. Dat werd Cairo. U zult hier versteld staan van de invloeden die de verschillende veroveraars hier achter hebben gelaten.

Bezienswaardigheden
Het Al Montazah Paleis was vroeger het zomerverblijf van de koning van Egypte, Farouk. Tegenwoordig vindt u in dit prachtige gebouw een museum en een casino. Het museum is nog in de originele staat achtergelaten, zodat u een goed beeld kunt krijgen van het leven van een Egyptische koning. Verder kunt u in deze stad naar de graftomben van Komesch Shukafa, het Romeinse amfitheater, de pilaar van Pompejus en het Quait Bay Fort, dat op de plek van de ooit wereldberoemde vuurtoren van Alexandrië staat.

Vliegtickets en vliegveld
Alexandrië niet in een keer te bereiken met het vliegtuig. Het beste kunt u eerst naar Cairo vliegen en vandaar uit doorreizen naar Alexandrië. U heeft al goedkope vliegtickets naar Cairo vanaf € 595,-. Na een vlucht van ongeveer 5 uur stapt u uit op vliegveld Cairo International Airport, waar u op uw vliegtuig naar Alexandrië stapt. Na het landen kunt u het beste vanaf hier de taxi naar uw hotel pakken, maar het is ook mogelijk om met de bus te gaan.

Vliegmaatschappijen
Swiss, Turkish Airlines, Czech Airlines,Lufthansa, Olympic Airlines, Alitalia, Austrian Airlines, Airfrance en KLM.

Terug naar land info over Egypte