Luxor International Airport | clear sky | 31°C

Luxor
Luxor, bekend als Thebe in het oude Egypte, is minder een stad en meer een groot, zonnig openluchtmuseum dat klaar is om door u ontdekt te worden. Deze stad is een goed voorbeeld van het geloof van de mens in een natie. De tempelcomplexen die u hier vindt heeft u al vele malen in reisgidsen en op televisie gezien, maar niets haalt het bij het aanschouwen van de werkelijkheid.

Structuur
Als er ooit een stad in de schaduw van zijn eigen geschiedenis heeft gestaan is het Luxor wel. In feite is het een hedendaagse stad met centrale straten die vol openbare gebouwen met sierlijke stenen en lommerrijke tuinen. En eigenlijk bestaat deze stad uit drie zones; de stad Luxor op de oostelijke oever van de Nijl, de stad Karnak net ten noorden van Luxor en Thebe aan de westzijde van de Nijl tegenover Luxor. Nu u dit weet, kunt u op een fascinerende ontdekkingstocht door een streek waar de u nog steeds de prachtige architectuur van de typische farao’s vindt.

Welkom
Als toerist bent u in Luxor meer dan welkom. U kunt hier rekenen op een warm welkom in accommodaties met veel faciliteiten. Op de bazaars is het soms wat overdreven druk, maar de standhouders zijn blij met uw komst. Dit zullen ze u dan ook meer dan eens laten merken. En natuurlijk heeft de stad alle voorzieningen die u nodig hebt. Een tal aan bars, nachtclubs, bazaars en hotels zullen uw verblijf hier helemaal optimaliseren. In Luxor zijn het bijzondere en het alledaagse nauw met elkaar verbonden.

Vliegtickets en vliegveld
Luxor is gemakkelijk te bereiken met het vliegtuig. U heeft al goedkope vliegtickets naar deze bijzondere stad vanaf € 700,-. Na een vlucht van ongeveer 4 uur stapt u uit op vliegveld Luxor Airport International, ongeveer 5 kilometer van het centrum vandaan. Het beste kunt u vanaf hier de bus naar uw hotel pakken, maar het is ook mogelijk om met de taxi te gaan.

Boeken met extra korting? Gebruik een van onze kortingcodes? Deze staan op de vliegticketaanbiedingen pagina. 

Vliegmaatschappijen
Czech Airlines, Swiss International Airlines, Air France, KLM, Alitalia, Britisch Airlines en Austrian. 

Terug naar land info over Egypte