Vliegtickets Londen
Vliegtickets naar londen zijn makkelijk te vinden via onze website. Met een zoekopdracht kunt u direct alle prijzen ophalen bij Cheaptickets, BudgetAir, Tix en tien andere aanbieders. Zo vergelijkt u snel en makkelijk alle aanbiedingen naar Londen. 

Extra goedkoop boeken? Gebruik een van onze kortingcodes. Deze staan op onze aanbiedingenpagina. 

Londen is de hoofdstad en de grootste stad van zowel Engeland als het Verenigd Koninkrijk, en een echte toeristische trekpleister. Er wonen ongeveer 7,5 miljoen mensen, waardoor het de grootste stad van de EU is. De stad wordt in twee delen gesneden door de rivier de Theems, waardoor er een westelijk en een oostelijk gedeelte van de stad is. De stad bestaat uit een wirwar van architectonische stijlen en heeft meer dan honderd parken, waarvan er acht koninklijk zijn. Londen is een echte winkelstad door de vele grote warenhuizen en kleinere speciaalzaken. Goedkope vliegtickets naar Londen vindt met onze handige vergelijk tool, bovenin de website. 

Buckingham Palace
Buckingham Palace is de residentie van de Britse koningin en één van de belangrijkste toeristische trekpleisters van Londen. Als de koningin aanwezig is wappert haar eigen vlag, op alle andere dagen wappert de vlag van het Verenigd Koninkrijk boven het paleis. In de zomermaanden vindt iedere morgen de zogeheten Wisseling van de Wacht plaats, waarbij de wachters afgewisseld worden. Dit gebeurt middels een officiële ceremonie, die zo'n 45 minuten kan duren. Deze wisseling is een toeristische attractie: er komen dagelijks honderden mensen naar kijken. In de wintermaanden vindt de wisseling om de dag plaats. Ook het paleis zelf is erg indrukwekkend: het heeft 775 kamers, een oppervlakte van 77.000 vierkante meter en een gevel van 108 meter breed!

Tower Bridge
De Tower Bridge, gebouwd tussen 1886 en 1894, is een combinatie tussen een ophaalbrug en een hangbrug. Door de indrukwekkende architectuur van de brug is het een iconisch symbool van Londen geworden. In het midden van de brug staan twee enorme torens, waartussen twee loopbruggen gebouwd zijn. Deze loopbruggen zijn tegen een kleine vergoeding te betreden. In de loopbruggen wordt informatie gegeven over het hoe en wat van de Tower Bridge, door middel van films, foto's en interactieve elementen. 

Harrods
Harrods is het grootste winkelcentrum van Europa, met 90.000 vierkante meter aan verkoopruimte en meer dan 330 verschillende departementen. Het bevindt zich op Brompton Road, in de Londense wijk Knightsbridge. In het pand is een heel scala aan verschillende winkels, restaurants en andere ondernemingen te vinden. Zo vindt u er tapasrestaurants, kappers, horlogemakers, een apotheek en een schoonheidssalon. Op piekdagen wordt Harrods door meer dan 300.000 mensen bezocht. Om die hoeveelheid bezoekers aan te kunnen, werken er zo'n vijfduizend werknemers in Harrods. Een bezoek aan Londen is niet compleet zonder dat u het grootste winkelcentrum van Europa bezocht hebt! 

Terug naar land info over Engeland