Halli Airport | light intensity drizzle | 4°C

Over Finland
Finland is het land waar u absoluut heen moet gaan als u op zoek bent naar absolute rust. Op IJsland en Noorwegen na is Finland het dunstbevolkte land van Europa, zeker in het noorden van het land: in Lapland is de bevolkingsdichtheid minder dan 2 inwoners per vierkante kilometer. In het zuiden van Finland vindt u een paar grotere steden; Helsinki is de hoofdstad en direct ook de grootste stad van Finland met ongeveer een miljoen inwoners.

De overige steden zijn veel kleiner en al deze steden liggen relatief ver uit elkaar. Toch is Finland niet alleen maar een land van rust: er worden het hele jaar door talloze festivals georganiseerd en de natuur van Finland is uitermate geschikt om in te sporten! Goedkope vliegtickets naar Finland vindt u makkelijk en snel via www.goedkope-vliegtickets.nl.

Gekke wedstrijden
Ondanks het feit dat Finnen er om bekend staan dat ze stijf en serieus zijn, hebben ze een geweldig gevoel voor humor. Ieder jaar worden er talloze gekke en grappige wedstrijden georganiseerd in Finland.

Het begint al met het wereldkampioenschap luchtgitaar spelen. De organisatie van dit evenement zegt dat als iedereen luchtgitaar zou spelen er geen oorlog meer zou zijn en de klimaatproblemen opgelost zouden zijn. U weet wat u te doen staat. Andere gekke kampioenschappen in Finland zijn het wereldkampioenschap vrouwen dragen, wereldkampioenschap moerasvoetbal en natuurlijk het alom bekende wereldkampioenschap telefoongooien. 

Het noorderlicht
Er zijn mensen die er speciaal voor naar Finland toe verhuizen: het noorderlicht. Volgens velen is het in eigen persoon zien van het noorderlicht een 'life-changing experience', en Finland is één van de plekken waar het noorderlicht het beste aanschouwd kan worden. De oorzaak van dit poollicht is de zonnewind, die vooral sterk is bij uitbarstingen van plasmawolken op de zon.

Het klinkt heel ingewikkeld, maar het komt er op neer dat de hemel tijdens het poollicht zeer sterk verlicht wordt en gevuld is met adembenemende vormen en verschijnselen. In de Middeleeuwen dachten sommige Europeanen overigens dat het noorderlicht een voorteken van onheil, oorlog en bloedvergieten was. Gelukkig maakt het poollicht tegenwoordig mensen alleen maar heel erg gelukkig.

Het land van de 1000 meren

In het zuidoostelijke deel van Finland vindt u duizenden meren. Finnen houden van deze meren: ze hebben er hun geliefde zomerhuisjes en genieten er van de geweldige stilte, ruimte en rust. Het gebied is heerlijk om met de auto doorheen te rijden maar ook wandelen en fietsen kan eenieder er naar hartenlust.