Belfast International Airport | fog | 2°C

Steden

Vliegtickets Ierland
Ierland, het land van Guiness, ongerepte natuur, visserij en festivals. Of u nou van rustig wandelen door de prachtige natuur of van feesten en drinken in één van de dorpjes houdt, Ierland heeft het allemaal. Het land beslaat ongeveer tachtig procent van het eiland Ierland, de overige twintig procent bevat Noord-Ierland, dat bij het Verenigd Koninkrijk hoort. Het land is een stuk groter dan Nederland maar heeft maar ongeveer 4,6 miljoen inwoners (2013). Goedkope vliegtickets naar Ierland boekt u via www.goedkope-vliegtickets.nl. 

 

Ierse pubs
Natuurlijk zijn er in Nederland in iedere grote stad wel een paar Ierse pubs te vinden, maar de echte Ierse pubs in Ierland zijn net weer even wat specialer. De pubs in Ierland waren vroeger een combinatie tussen supermarkt en pub, wat in veel pubs nog te zien is aan de inrichting van de zaak. Ierse pubs zijn plekken waar mensen komen om op hun gemakje alcohol te drinken en om elkaar te ontmoeten. Deze pubs zijn steevast erg gezellig en de meeste lokale bezoekers zullen elkaar erg goed kennen.

Bijzonder feitje: het kwam vroeger redelijk vaak voor dat de eigenaar van de pub ook uitvaartondernemer was.

 

De Greenway
Onlangs is aan de westkust van Ierland een meer dan honderd jaar oude spoorlijn verbouwd tot een prachtige wandel- en fietsroute: de Greenway. Fietsers en wandelaars kunnen langs deze route niet alleen van het mooie landschap genieten maar kunnen ook kennismaken met de beste Ierse streekproducten. De route is 42 kilometer lang en is voor fietsers en wandelaars de ideale kans om te genieten van de indrukwekkende uitzichten en het idyllische landschap. Onderweg zijn er talloze bezienswaardigheden en stadjes te ontdekken. 

 

Belfast Festival
Al meer dan vijftig jaar wordt ieder jaar in Belfast het Belfast Festival georganiseerd, sinds 2007 wordt gezegd dat het het grootste festival van Ierland is. Het festival, dat meestal in november plaatsvindt, vindt plaats op meerdere locaties in Belfast en houdt zich vooral bezig met kunst.

Op het festival kunt u genieten van dans, (klassieke) muziek, visuele kunsten en nog veel meer. Genoeg te zien en beleven voor iedere kunstliefhebber! Goedkope vliegtickets naar Belfast, Ierland zijn snel en makkelijk te boeken via www.goedkope-vliegtickets.nl.