Steden

Vliegtickets Italie
Italië, het land dat al jaren steevast in de top 10 staat in de quality-of-life index. Het land van pizza's, architectuur, een heerlijk klimaat en indrukwekkende landschappen. Door de warme, droge zomers en de relatief milde winters is het vrijwel altijd lekker weer in Italië. Het land biedt voor iedereen wel wat: liefhebbers van natuur kunnen eigenlijk overal hun ogen uitkijken.

Liefhebbers van architectuur zijn in heel Italië welkom, et cetera. Italië staat niet voor niets al jaren in het lijstje populairste vakantiebestemmingen. Goedkope vliegtickets naar Italië boekt u via www.goedkope-vliegtickets.nl. 

Het Gardameer
Het Gardameer is met zijn omtrekt van ongeveer 158 kilometer het grootste meer van Italië. Ieder jaar komen duizenden Italianen en vakantiegangers naar het Gardameer om er te genieten van het azuurblauwe water, de prachtige omgeving en de vele bezienswaardigheden en eetgelegenheden in de buurt van het meer.

Op het meer kunt u zeilen, surfen, varen en waterskiën, in het water zelf kunt u zwemmen en duiken. Natuurlijk kunt u ook lekker in de zon gaan liggen op één van de vele stranden van het meer.  Aan de zuidoostelijke oever van het Gardameer vindt u Gardaland, met zijn 55 hectare het grootste attractiepark van Italië. 

Venetië
De stad Venetië, wie kent haar niet. Stad van het water, stad van de bruggen, stad van de gondels; Venetië kent vele namen. Wat zeker is, is dat Venetië wereldwijd bekend staat om het historische centrum en de vele kanalen die de stad rijk is. Venetië kunt u absoluut niet overslaan als u Italië bezoekt.

Ga op een gondeltocht door de stad, eet bij één van de vele restaurantjes of bekijk de locaties die beschreven staan in het boek Inferno van Dan Brown. De vele basilieken in de stad zijn zeker een bezoekje waard, maar ook de paleizen en musea zijn aanraders. Het is onmogelijk je te vervelen in Venetië! 

Sicilië
Sicilië is het eiland dat ten zuidwesten van het Italiaanse vasteland ligt en dat ongeveer even groot als België is. Sicilië is vooral bekend van de vulkaan Etna, één van de meest actieve vulkanen van Europa. Sicilië staat bekend om zijn prachtige natuurgebieden en cultuurschatten.

Ook de eindeloze stranden en culinaire hoogstandjes zijn redenen om het eiland zeker even te bezoeken. Het schijnt dat de stad Catania, aan de voet van de Etna, de stad is met de meeste zonuren van Europa. Klinkt goed, toch? Een goedkoop vliegticket naar Sicilië boekt u via www.goedkope-vliegtickets.nl.