Vliegtickets Rome
Wij vergelijken alle aanbieders naar Rome in een zoekopdracht. Vul hierboven uw vluchtgegevens in en vergelijk daarna automatisch alle aanbieders op prijzen en beschikbaarheid. Zo vindt u altijd de goedkoopste vliegtickets.

Extra goedkoop boeken? Gebruik een van onze kortingcodes, deze zijn te vinden op de aanbiedingenpagina. 

Al meer dan 2500 jaar bevindt zich midden in Italië de stad Rome. Het was de hoofdstad van het Romeinse Koninkrijk, Keizerrijk en de Romeinse Republiek, maar tegenwoordig is het de hoofdstad van Italië. In de stad Rome bevindt zich de dwergstaat Vaticaanstad, waar de paus zetelt. Rome is gebouwd op zeven heuvels en het historische stadscentrum staat op de Werelderfgoedlijst.

Binnen de stadsgrenzen van Rome wonen zo'n 2,6 miljoen mensen, de gehele agglomeratie telt echter maar liefst vier miljoen inwoners. Naast de vele historische bouwwerken is Rome ook een stad waar veel te doen en te winkelen is. Een dagje door Rome rijden op de (gehuurde) scooter, lekker shoppen en een terrasje pakken is iets wat iedereen ooit gedaan moet hebben. De ideale vakantiebestemming voor iedereen dus! Goedkope vliegtickets naar Rome vindt u via onze handige vergelijk tool, bovenaan de pagina. 

Colosseum
Het Colosseum, dat ook wel bekend staat als het Flavisch Amfitheater, was het grootste amfitheater van het Romeinse Rijk. Het werd gebouwd door de Flavische keizers, en bij de opening werden er spelen gehouden die honderd dagen duurden. Het Colosseum staat vooral bekend om de vele gladiatorengevechten die er gehouden werden.

Toen het nog volledig in gebruik was, bestond er een heel schema qua voorstellingen. 's Ochtends vochten de zogenaamde bestiarii tegen wilde dieren, tussen de middag werden veroordeelde gevangenen of Christenen voor de wilde dieren gegooid en 's middags werden de gladatiorenshows gehouden. Tegenwoordig ziet het Colosseum er behoorlijk anders uit dan in de Romeinse tijd. Het gebouw is geteisterd door blikseminslagen, aardbevingen en vandalisme. Toch is het nog steeds erg indrukwekkend om te zien, en het gebouw is dan ook één van de belangrijkste toeristische trekpleisters van Rome. 

Forum Romanum
Het Forum Romanum was in de oudheid het centrum van Rome; het politieke, juridische, religieuze en commerciële centrum van de stad. Het forum werd gebruikt als discussieruimte, generaals die terugkwamen van de oorlog werden gehuldigd op het forum, er werden tempels gebouwd en de handel bloeide er.

De restanten van de vele gebouwen die er stonden vormen tegenwoordig een archeologisch park dat tegen betaling toegankelijk is. Ook het Forum Romanum is een erg belangrijke toeristische trekpleister van Rome. 

Pantheon
Het Pantheon is een basiliek in Rome, gewijd aan de Heilige Maria en de martelaren. Pantheon betekent letterlijk 'gewijd aan de goden', of 'geheel goddelijk'. Het gebouw werd gebouwd als tempel voor de Romeinse goden, vanaf de Renaissance was het in gebruik als begraafplaats voor belangrijke Italianen, waaronder Rafaël Santi en Victor Emmanuel II.

Het gebouw is volledig rond en heeft een grote koepel met een diameter van 43,3 meter. Bovenin de koepel bevindt zich een oculus, een rond gat dat zonlicht naar binnen laat. Tegenwoordig is het gebouw in gebruik als kerk: er worden missen gehouden en het is een populaire trouwlocatie. 

Terug naar land info over Italie