Fukuoka Airport | broken clouds | 26°C

Vliegtickets Japan
Japan is een verzameling van in totaal 6852 eilanden in de Grote Oceaan. De Japanse naam voor de eilandengroep, Nippon of Nihon, betekent letterlijk 'oorsprong van de zon'. De grootste eilanden van Japan zijn Hokkaido, Shikoku, Honshu en Kyushu. Samen beslaan ze ongeveer 97% van de totale oppervlakte van Japan.

Vergelijk alle vliegticket aanbieders naar Japan in een zoekopdracht. Vul hierboven uw vluchtgegevens in en druk op de groene knop 'Zoek vliegtickets'. Hierna kunt u alle aanbieders die naar Japan vliegen vergelijken, de prijzen worde automatisch geladen.

Extra goedkoop naar Japan? Gebruik een van onze kortingcodes, deze staan op de aanbiedingen pagina. Deze kortingcodes kunnen worden ingevuld tijdens het boekingproces.

De hoofdstad van Japan is Tokio, wat met meer dan dertig miljoen inwoners de grootste metropool ter wereld is. Omdat het land zo langgerekt is zijn er verschillende klimaten te vinden. In het noorden heerst een koel en vochtig continentaal klimaat, terwijl in het zuiden een vochtig subtropisch klimaat te vinden is. Japan staat tegenwoordig vooral bekend om de onwaarschijnlijk mooie landschappen, de ongelooflijk attente mensen en de fascinerende geschiedenis die door het hele land heen te vinden is. Bekijk ook onze pagina over 
Tokio

De Fuji-vulkaan
De berg Fuji is de hoogste berg van Japan. De berg ligt 112 kilometer ten zuidwesten van Tokio en is bij goed weer en een lage luchtverontreiniging dan ook te zien vanuit Tokio. Samen met de bergen Tate en Haku is het één van de drie heilige bergen van Japan. Ondanks dat Fuji een actieve vulkaan is, was de laatste uitbarsting in 1707.

Tegenwoordig is de berg een populaire bestemming voor bergbeklimmers en toeristen. Er zijn zo'n tien klimroutes op de berg, een paar van die routes beginnen vanaf de voet van de berg terwijl de andere routes beginnen bij speciale kampen op de berg. Naast bergbeklimmen is de berg ook een populaire bestemming voor mensen die willen paragliden: er zijn verscheidene paragliding scholen op de berg te vinden. 

Nara: stad van boeddhistische tempels

Op het grootste eiland van Japan, Honshu, bevindt zich de stad Nara. Een keizerlijk stadje met eindeloos veel tempels, waarvan er veel ook op de Werelderfgoedlijst staan. In de Todaji tempel staat een enorm bronzen Boeddhabeeld van zo'n vijftien meter hoog, waardoor het een bijzonder populaire toeristische trekpleister is.

In het Narapark lopen de herten vrij rond  (rond het park staan verscheidene marktkraampjes waar voer voor de herten wordt verkocht) en in het centrum van de stad vindt u het Nara National Museum. 

Kyoto: de voormalige keizerlijke hoofdstad
Ten zuiden van Tokio ligt de voormalige hoofdstad van Japan: Kyoto. In deze oude hoofdstad zijn talloze prachtige tempels, leuke marktjes en ontspannende zen-tuinen te bezoeken. Centraal in de stad ligt het hoofdstation van de Shinkansen-treinen. Deze hypermoderne hogesnelheidstreinen vormen een groot contrast met de ouderwetse huisjes van het platteland, en zijn alleen daardoor al een ware attractie. Waar Tokio de grootste metropool ter wereld is, is Kyoto een stuk rustiger.

De stad heeft niet veel te lijden gehad onder de Tweede Wereldoorlog, waardoor er nog veel oude bouwwerken te bewonderen zijn. Zo vindt u door de hele stad heen prachtige tempels en imposante kastelen. De beroemdste tempel is de Kinkakuji (Gouden Paviljoen).