Low budget vakanties

Heb je weinig budget en wil je toch graag op vakantie, dan kan dat met low-budget reizen. Deze manier van reizen zijn trouwens ook niet alleen meer bedoeld voor mensen die even wat krap bij kas zitten. De trend van low-budget vakanties groeit. Soms heeft het te maken met consuminderen, gewoon proberen met wat minder luxe tevreden te zijn. Maar het kan ook een manier zijn om een vakantiebestemming echt te beleven. Niet alleen de dure hotspots bekijken, maar gewoon het dagelijks leven beleven, en daar naar toe reizen met het openbare vervoer. Wat je motivatie ook is, ook als je voor low-budget reizen gaat is er voor elk wel wat wils.

Verschillende manieren om van je reis een low-budget reis te maken

Je kan je reis low-budget maken op verschillende manieren. Een van de meest effectieve is natuurlijk de reisafstand beperken. Over het algemeen geldt dat hoe verder je wilt reizen, hoe meer het gaat kosten. Toch hoeft een reis niet duur te zijn, ook niet als je met het vliegtuig reist. Als je geld wilt besparen op je vliegticket houdt dan de website met de tarieven goed in de gaten.

De prijzen willen nogal eens schommelen. Door regelmatig te kijken voordat je boekt krijg je een idee wat een vliegticket ongeveer moet kosten en ben je erbij als er een goede aanbieding is. Soms is het verstandig om ruim op tijd een ticket te kopen, maar ook een last minute deal wil nog wel eens lonen. Een allesomvattend advies is er dus eigenlijk niet, behalve dan, houd de website in de gaten voor een goede low-budget vlucht.

De bestemming zelf is van grote invloed op de prijs

Om een vakantie low-budget te houden is niet alleen de afstand van de bestemming van belang. Ook de bestemming zelf is van grote invloed. Sommige landen en steden zijn nu eenmaal een stuk goedkoper dan andere. Zo kan je denken, dat door in Nederland te blijven dat je flink bespaart. Maar ook daarvoor moet je een stukje reizen naar je bestemming en vervolgens betaal je een hoge prijs voor je hotelkamer of appartement. Ook zijn de boodschappen of het uit eten gaan behoorlijk duur in Nederland en dan hebben we het nog niet eens over de te maken uitstapjes.

Gek genoeg blijf je dichter bij je low-budget doelen als je bijvoorbeeld een vakantie boekt naar Kroatië of Tsjechië. Zeker als je de tarieven voor de vluchten in de gaten houdt kun je voor heel weinig geld naar je vakantiebestemming vliegen. Ook zijn de hotels of campings in deze landen erg goedkoop en kun je er ook voor een klein bedrag heerlijk eten. Perfecte bestemmingen dus voor een low-budget vakantie.

Juist als je low-budget wilt reizen is het voorbereiden van de reis heel belangrijk

Als je na de vakantie niet met een kater wilt zitten omdat je weer eens teveel geld hebt uitgegeven is het heel belangrijk dat je je reis goed voorbereidt. Met een goede voorbereiding zorg je ervoor dat de reis, ook eenmaal op bestemming low-budget blijft. Zo kun je online al uitzoeken waar je tegen een leuk bedrag lekker kunt eten. Je kunt uitzoeken welke bezienswaardigheden je graag wilt zien en vooral ook: welke niet. Dan bespaar je, dat je entree betaalt dat het geheel toch tegenvalt. Voor de plekken die je wel wilt bezoeken kun je soms vooraf al kaarten bestellen zo bespaar je vaak ook veel op de reguliere tarieven. Ook is het handig je alvast te verdiepen in het openbaar vervoer zodat je weet met welk vervoersmiddel je het beste en tegen een leuke prijs op de gewenste plek kunt komen.

Low-budget reizen, waarom niet?

Er zijn genoeg redenen om te kiezen voor een low-budget reis. Natuurlijk bespaar je geld en dat is voor mensen die minder te besteden hebben, of die gewoon niet zoveel wensen uit te geven aan een vakantie heel fijn. Daarnaast zoals al eerder genoemd, maak je ook beter kennis met het land en de cultuur. Juist de plekken die goedkoper zijn trekken meer lokale bevolking. Je hoeft ook minder geld mee te nemen en hierdoor heb je minder risico dat je beroofd wordt. Het kan ook heel bevrijdend werken, merken dat je helemaal niet zoveel geld nodig hebt om het ontzettend naar je zin te maken. En eventueel kan je er ook nog voor kiezen wat langer op reis te blijven, het kost immers maar weinig.

Houd de website in de gaten en boek een low-budget reis die bij jou past

Houd de website in de gaten en voor je het weet loop je tegen een ongelooflijk leuke low-budget deal aan. Soms kan je verder vliegen dan je denkt voor maar heel weinig geld. Zoek er een goed, maar goedkoop hotel bij en maak van je vakantie een echte belevenis. Een low-budget belevenis.