Auckland International Airport | overcast clouds | 18°C

Vliegtickets Nieuw-Zeeland
Jaarlijks zijn er duizenden reizigers die vliegen naar dit prachtige land. Zo'n 2000 kilometer van Australië verwijderd, midden in de Grote Oceaan, ligt een aantal eilanden. Twee grote eilanden en een aantal kleinere eilandjes. Het werd door Abel Tasman ontdekt, die het Stateland noemde omdat hij dacht dat het verbonden was met het Stateneiland. Toen bleek dat dat niet het geval was, noemden Nederlandse cartografen de eilandengroep Nova Zeelandia, naar de Nederlandse provincie Zeeland. Tegenwoordig noemen we deze eilandengroep Nieuw-Zeeland.

Vegelijk alle vliegticket aanbieders, vul hierboven uw vluchtgegevens in en druk daarna op de groene knop 'Zoek vliegtickets'. U kunt direct alle prijzen laden van de aanbieders. Extra goedkoop boeken? Gebruik een van onze kortingcodes, deze zijn te vinden op de aanbiedingenpagina.

Deze vliegticket kortingcode is in te vullen tijdens het boeken.

Nieuw-Zeeland biedt een grote diversiteit aan landschappen. In het noorden van het land vindt u subtropische omgeving met prachtige stranden en in het zuiden vindt u bergen zover het oog reikt. Het land biedt echter niet alleen maar mooie landschappen: ook de steden zijn zeer de moeite waard en sporten kan in heel Nieuw-Zeeland naar hartelust. Goedkope vliegtickets naar Nieuw-Zeeland vindt u via Goedkope-Vliegtickets.nl

Nationale parken
Om er voor te zorgen dat de prachtige natuurgebieden in Nieuw-Zeeland niet verloren gaan, is er besloten om een aantal nationale parken in het leven te roepen. In deze parken vindt u de mooiste plekjes van Nieuw-Zeeland, van actieve vulkanen tot het grootste authentieke bos van Nieuw-Zeeland.

Al deze parken zijn open voor het publiek en de meeste parken zijn voorzien van hostels, hutten, kampeerterreinen, parkeerplaatsen, noem maar op. In een groot deel van de parken is het ook mogelijk om samen met een tourgids op pad te gaan, zodat u er van verzekerd bent dat u de leukste en mooiste dingen te zien krijgt. 

Bezoek een wedstrijd van de All Blacks
De nationale sport van Nieuw-Zeeland is rugby en de All Blacks zijn het nationale rugbyteam. De naam All Blacks hebben ze te danken aan het karakteristieke zwarte tenue dat ze altijd aan hebben.

Een wedstrijd bijwonen van dit nationale rugbyteam is een ware sensatie: aan het begin van iedere wedstrijd voeren de All Blacks de traditionele Haka uit. Dit is een dans uit de Maoricultuur waarbij de spelers de goden aan proberen te roepen.

De uitvoering van deze dans is een indrukwekkende vertoning, en het is dan ook geen verrassing dat veel tegenstanders van de All Blacks zich wat geïntimideerd voelen door de Haka. 

Uiteenlopende sporten
Door het uiteenlopende landschap in Nieuw-Zeeland, biedt het land een groot aanbod aan verschillende sporten die er beoefend kunnen worden. Zowel op het Noordereiland als op het Zuidereiland kan naar hartenlust geskied worden en in de vele rivieren kan heerlijk geraft of geroeid worden.

Dat zijn echter nog lang niet alle sporten die Nieuw-Zeeland te bieden heeft. De nationale sporten zijn rugby, cricket, zeilen en motorsport. Een wat onbekendere sport die in 2000 door twee Nieuw-Zeelanders bedacht is, is zorbing. Zorbing is een sport waarbij iemand in een grote kunststof bol van een heuvel af wordt gerold.