Adana Airport | scattered clouds | 23°C

Steden

Vliegtickets Turkije
InGoedkope vliegtickets naar Turkije, vergelijk alle aanbieders en bekijk welke aanbieder het goedkoopst is. Vul hierboven je zoekgegevens in en haal automatisch de prijzen op van Cheaptickets, Tix en nog 12 andere vliegticket aanbieders.

Boeken met extra korting? Gebruik een van onze kortingcodes. Deze codes staan op onze aanbiedingen pagina.

In de afgelopen paar jaren komen er steeds meer mensen achter dat Turkije een fantastische vakantiebestemming is. Vooral in de badplaatsen langs de kust is het erg goed vertoeven, de Turkse west- en zuidkust worden niet voor niets de Turkse Rivièra genoemd. Afwisseling is een kernwoord van Turkije: de drukke badplaatsen worden afgewisseld door prachtige moskeeën, geweldige landschappen en veel historische plekken.


Turkije biedt voor iedere vakantieganger wel wat: als u van een actieve vakantie houdt zit u goed bij één van de vele badplaatsen maar ook in de bergen kan veel gedaan worden. Houdt u echter van rustige vakanties, dan gaat u lekker op het strand liggen of maakt u wandelingen en toertochten langs de vele historische trekpleisters die het land rijk is. Extra voordeeltje: het is er altijd mooi weer. Bekijk ook onze pagina over Istanbul!

Marmaris
Eén van deze bekende Turkse badplaatsen is Marmaris, in de provincie Muğla. 's Winters wonen er ongeveer 35.000 mensen, maar in de zomer kan het aantal inwoners meer dan 200.000 zijn. De plaats ligt aan de zuidwestkust van Turkije en staat bekend om zijn uitgebreide jachthaven, de uitgaanscentra Barstreet en Long Beach en de openlucht-discotheken.

Ook het strand van Marmaris is een pareltje waar mening toerist graag zijn vakantie doorbrengt. Verder is Marmaris een uitvalsbasis naar Rodos en worden er in de buurt van de stad veel dagexcursies aangeboden. Zo kan men genieten van modderbaden, het schildpaddenstrand en een jeepsafari doen door het achterland. 

Antalya
Antalya is een grote staat in het zuidwesten van Turkije. De stad heeft zo'n 1,1 miljoen inwoners en staat onder andere bekend om zijn historische centrum. In de stad zijn meerdere winkelstraten, historische moskeeën en pleinen en havens te vinden. In de stad zijn het hele jaar door diverse festivals en evenementen te beleven.

Zo wordt in september/oktober het Antalya Golden Orange Film Festival gehouden en is in september het Antalya Festival. Het district Lara wordt wel het Las Vegas van Turkije genoemd, vanwege de vele imitaties van bekende plekken die het district rijk is, waaronder Venetië en het Kremlin. 

Ephesus
In de oud-Griekse plaats Ephesus stond de tempel van Artemis, wat toentertijd één van de zeven wereldwonderen was. Na een roerige periode van veroveringen en oorlogen werd het in de eerste en tweede eeuw na Christus een grote Romeinse stad die qua grootte vergelijkbaar was met Rome.

Tegenwoordig is het de grootste opgraving ter wereld, hoewel nog maar 15% van de stad opgegraven is. Het is één van de meest bezochte archeologische vindplaatsen ter wereld, vanwege de uitstekende staat van de opgravingen en de bezoekersvriendelijke presentatie van de monumenten. Door de oude stad wandelen die ooit net zo groot was als Rome is iets dat u niet mag missen tijdens uw reis naar Turkije!