Bern Belp Airport | broken clouds | 8°C

Vliegtickets Zwitserland
Goedkoop naar Zwitserland vliegen kan door aanbieders te vegelijken. Vaak zitten er prijsverschillen. Vul uw vluchtgegevens in en druk op de groene knop 'Vliegtickets zoeken'.  Extra goedkoop boeken? Gebruik een van onze kortingcodes. Zwitserland staat vooral bekend om zijn berglandschappen en alpenweiden, maar wat minder mensen weten is dat Zwitserland ook enorm veel geweldige meren heeft waarbij het moeilijk is om niet te genieten.

Zwitserland is een ontzettend veelzijdig land, met prachtige wintersport gebieden, talloze meren, ansichtkaartdorpjes en vol cultuur. Maar nog even terug naar die meren: Zwitserland telt zo'n zevenduizend meren en meer dan 65.000 kilometer aan stromend water. Deze meren variëren van bergmeren tot watervallen en van gletsjers tot thermale bronnen.

Ook de Zwitserse keuken is wereldwijd bekend, en niet zonder reden. Zo wordt er in Zwitserland veel wijn gemaakt, is de fondue één van de bekendste gerechten en wordt er ook opvallend veel goede chocolade gemaakt. Qua sport staat Zwitserland vooral bekend om de vele wintersporten die er beoefend kunnen worden, om het voetbal en om de nationale sporten schwingen, steenstoten en hornussen. Bekijk ook onze tekst over 
Bern

Zwitsers Nationaal Park
Het Zwitsers Nationaal Park is enige beschermde park van Zwitserland. Met een oppervlakte van ongeveer 174 vierkante kilometer is het het grootste beschermde gebied van het land. Het park is opgericht op 1 augustus 1914, de nationale feestdag van Zwitserland. Het park bestaat gedeeltelijk uit bergen, voor een derde uit bossen en voor twintig procent uit weide.

De rest van het park bestaat uit ijs, water en sneeuw. Het park kent een groot aantal wilde dieren, waaronder reeën, gemzen en alpenmarmotten. Op 31 mei 2008 is het nieuwe bezoekerscentrum van het park geopend, waar men informatie over het park kan krijgen en waar tentoonstellingen gehouden worden.


Het Bodenmeer
Grenzend aan Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland ligt het Bodenmeer. Het meer wordt gevoed door de Rijn en is een populaire toeristische trekpleister omdat er op en aan het meer van alles te doen is. Zo kan men natuurlijk heerlijk ontspannen aan de rand van het meer, maar er kan ook op gevaren worden en er gaan veerponten van de ene naar de andere kant. Eén van de eilanden in het Bodenmeer is Mainau, ook wel het bloemeneiland genoemd.

De Romeinen gebruikten het al als thuisbasis van waaruit ze het Bodenmeer controleerden. Daarna wisselde het eiland vaak van eigenaar, en inmiddels is gravin Bettina von Wisborg de eigenaresse van het eiland. Op het eiland vindt u onder andere een kasteel, een barokslot, een barokke kerk en een vlindertuin. Van april tot oktober staan er duizenden planten in bloei op het eiland. Door het milde klimaat aan het Bodenmeer groeien er ook onder andere palm- en sinaasappelbomen. 


De Kapelbrug
De Kapelbrug is de belangrijkste toeristische attractie van de stad Luzern. De brug, die met hout overdekt is, heeft een lengte van 204,7 meter en loopt over de rivier Reuss. Oorspronkelijk is de brug meer dan 650 jaar oud, maar door een grote brand in 1993 heeft men het grootste gedeelte van de brug moeten vervangen. Het bijzondere van deze brug, waar alleen voetgangers overheen mogen, is dat de binnenkant van de brug vol hangt met kunstwerken. 

Al in de zestiende eeuw besloot men om de brug met kunst te gaan verfraaien, en door de eeuwen heen zijn er veel schilderijen gemaakt en opgehangen. Een deel van deze schilderijen is mettertijd gestolen of verbrand in één van de vele branden die in de brug gewoed hebben. Toch hangen er tegenwoordig nog 110 schilderijen in de brug.