Istanbul Airport | scattered clouds | 21°C

Vliegtickets Istanbul
Veel mensen denken dat Istanbul de hoofdstad van Turkije is, maar die titel gaat naar Ankara. Istanbul is wel de grootste stad van Turkije (en Europa) en het cultureel en economisch centrum van het land. De stad is opgedeeld in twee delen, omdat de Bosporus midden door de stad loopt. Daardoor ligt het ene deel van Istanbul in Europa en het andere deel in Azië.

Goedkope vliegtickets naar istanbul, vergelijk alle aanbieders hier online voor de goedkoopste prijs. Extra goedkoop boeken? Gebruik een van onze kortingcodes, deze zijn in te vullen tijdens het boeken.

In Istanbul wonen tussen de twaalf en negentien miljoen mensen. De stad bestaat uit acht districten met ieder zo zijn eigen thema's en bezienswaardigheden. Goedkope vliegtickets naar Istanbul vindt u via onze handige vergelijk tool.

Sultan Ahmed Moskee
De Sultan Ahmed Moskee is een historische moskee in Istanbul. De moskee staat bekend als de Blauwe Moskee vanwege de vele blauwe tegels op de muren. De architectuur van de moskee is erg indrukwekkend: de centrale koepel heeft een doorsnee van 33 meter en is omgeven door een serie halve koepels die een aflopend systeem vormen.

Door de koepels van bijgebouwen wordt een symmetrisch geheel gevormd, waardoor het oog naar de centrale koepel wordt getrokken. Om de moskee heen staan zes minaretten, een teken van rijkdom. De binnenplaats van de moskee is even groot als de moskee zelf. Naast de Sultan Ahmed Moskee zijn onder andere ook de Süleymaniye-moskee en de Nieuwe Moskee erg indrukwekkend om te bezoeken. 

Galatatoren
De Galatatoren is een oude toren die in het Europese deel van Istanbul staat, aan de noordkant van de Gouden Hoorn. Mede door het geweldige uitzicht is het een toeristische trekpleister geworden. De toren die er nu staat is echter niet de eerste Galatatoren. Al in 528 werd de eerste toren gebouwd, maar die werd verwoest tijdens de Kruistochten. In 1348 werd de huidige toren gebouwd. 


De toren is 61 meter hoog en de diameter is 8,95 meter. Boven in de toren bevindt zich een per lift te bereiken restaurant van waaruit via een omloop het uitzicht op de stad te bewonderen is. 

De Grand Bazaar
De Grand Bazaar is één van de grootste en oudste overdekte winkelstraten ter wereld. De bazaar heeft 61 overdekte straten en meer dan drieduizend winkels. De bazaar trekt dagelijks tussen de 250.000 en 400.00 bezoekers. 

De bazaar bevindt zich in het ommuurde gedeelte van Istanbul, in het Fatih district. In de Grand Bazaar vindt u onder andere veel juwelen, meubilair, tapijten, leren goederen en vooral heel veel kleding. De bazaar is op alle dagen geopend, behalve op zondag en feestdagen en is open van 9:00 uur 's ochtends tot 19:00 uur 's avonds. 

Terug naar land info over Turkije