Grand Bahama International Airport | few clouds | 27°C

Steden

Goedkope Vliegtickets Bahamas

Het Gemenebest van de Bahama’s is een Engelssprekend, onafhankelijk gebied in het Caribisch gebied. De naam is een afleiding van het Spaanse Baja Mar, dat in het Nederlands ondiepe zee betekent. De Bahama’s bestaat uit een eilandengroep van zevenhonderd eilanden en tweeduizend brokken koraal, die zich ten oosten van de Amerikaanse staat Florida bevindt.

Bahamas: Leuk om te weten!

Van alle eilanden in de archipel zijn er tussen de dertig en veertig bewoond. Het grootste eiland is Andros, een eiland dat ongeveer 180 kilometer ten zuidoosten van Florida ligt. De Bimini-eilanden liggen ten noordwesten van Florida. Ten noorden vindt u dan nog Grand Bahama, het eiland met de een na grootste stad, Freeport. Ten oosten daarvan ligt dan weer Great Abaco. Het op een na grootste eiland, Great Inangua, ligt in het zuiden van de archipel. Andere eilanden die hier liggen zijn: Eleuthera, Cat, San Salvador, Acklins, Crooked Island en Mayaguana.

Onderwaterwereld van de Bahamas

De onderwaterwereld van de Bahama’s is indrukwekkend mooi. Het staat voornamelijk bekend om zijn rijkdom aan grote roofvissen, zoals vele soorten haaien. Vermoedelijk maakt de variatie van zandbodems, koraalriffen, mangrovebossen, de warme golfstroom en de instroom van fris water uit de Atlantische Oceaan de zeeën rondom de eilanden een ideaal leefgebied voor deze vissoorten.

Bahamas en haar klimaat

Door de passaatwinden op de eilanden, is er het hele jaar door warm weer. De koudste winters, van september tot mei, zijn gemiddeld 21 graden Celsius. Tijdens de rest van het jaar is er een hoge luchtvochtigheid en temperaturen tussen de 26 en 32 graden. Opvallend is dat het ’s nachts een stuk kouder is. Dan krijgt u te maken met temperaturen tussen de 5 en 7 graden. Dus na een dag in de zon, kruipt u lekker in uw hotel onder de warme dekens.
Daarnaast hebben de Bahama’s twee seizoenen. Het orkaanseizoen en het regenseizoen. Het orkaanseizoen vindt plaats van juni tot en met november.

Vaak annuleren toeristen hun reis naar deze archipel vanwege dit seizoen, maar dat is niet nodig. Veel hotels spelen in op het seizoen en bieden u dan ook orkaanannuleringsvoorwaarden. Hierdoor kunt u, wanneer er een orkaan dreigt te komen, uw vakantie annuleren. U zult dan onmiddellijk terugbetaald worden. En mocht het zover komen dat u in een orkaan beland? Het personeel van het hotel zal vriendelijk blijven en zorgen voor een lagere hotelprijs! Het regenseizoen is anders. Op de Bahama’s kan het gedurende het hele jaar regenen. Maar die buien, met zware windstoten en onweer, zijn ook snel weer voorbij. Mei en juni zijn de natste maanden, vooral op de noordelijke eilanden kunt u dan gemakkelijk een nat pak halen. Doorgaans valt hier dubbel zoveel als op de zuidelijke eilanden.

Wanneer vlieg jij naar de Bahama's?