Lynden Pindling International Airport | overcast clouds | 28°C

Goedkope Vliegtickets Nassau

Nassau is de hoofdstad van de Bahama’s. Met zijn iets meer dan 210 duizend inwoners is het tevens de grootste stad van het land. Hier woont dan ook 70 procent van de Bahamiaanse bevolking. Het belangrijkste vliegveld in dit land is de Lindling Pindling International Airport. Deze ligt dan ook maar 16 kilometer van het centrum van Nassau vandaan. Op het vliegveld vertrekken dagelijks vluchten van en naar de Verenigde Staten, Canada, het Verenigd Koninkrijk en het Caribisch gebied.

Algemeen

Nassau heette vroeger Charles Town, tot het in 1684 door de Spanjaarden door een brand werd verwoest. Later werd de stad herbouwd en in 1695 kreeg het de naam Nassau, vernoemd naar de Nederlandse stadhouder en Britse koning Willem III van Oranje-Nassau. Nassau ligt op het eiland dat New Providence heet. Het heeft een aantrekkelijke, drukke haven, een kleurrijke combinatie van architectuur uit de Oude Wereld en koloniale architectuur. Door de warme temperaturen is Nassau een populaire toeristische bestemming met een gezellig nachtleven. In de zomer komt de temperatuur zelden boven de 33 graden uit en in de winter treft u temperaturen tussen de 20 en 26 graden Celsius. Het komt zelden voor dat de temperatuur onder de 10 graden komt.

Vakantiebestemming bij uitstek

De nabijheid van de Verenigde Staten heeft bijgedragen aan het succes als vakantiebestemming. Vooral nadat de VS het reizen naar Cuba verbood, is het toeristenaantal in de Bahama’s opgelopen. Het wereldberoemde Atlantis Hotel op Paradise Island trekt meer bezoekers dan menig ander hotel op de archipel. Dit enorme resort biedt dan ook werkgelegenheid aan meer dan zesduizend Bahamanen, waardoor het niet alleen het grootste resort is, maar ook, op de overheid na, de grootste werkgever blijkt te zijn. Een andere toeristische trekker is Junkanoo, een carnaval aandoende straatparade met ritmische begeleiding van koebellen, trommels en fluiten. Dit feest wordt jaarlijks op 26 december en 1 januari tussen 1 uur ’s nachts en 10 uur ’s ochtends gehouden.

Goedkope boottochten
Nassau biedt prachtige wateren en bijzondere stranden die u kennis laten maken met het prachtige uitzicht rondom het eiland. Maar het is natuurlijk nog mooier om de omgeving en de uitzichten op zee te ontdekken. Daarom is het mogelijk om in Nassau een boot te huren, of om een goedkope boottocht te boeken. Deze tochten nemen u dan mee langs de populairste eilanden. Hier gooit u het anker uit, zodat u tevens lekker kunt genieten van de stranden van de andere eilanden. En wie weet is de onderwaterwereld hier wel net iets anders als die bij Paradise Island.

Vliegtickets en vliegveld
Nassau is gemakkelijk te bereiken met het vliegtuig. U heeft al goedkope vliegtickets naar Nassau vanaf € 1000,-. Na een vlucht van ongeveer 18 uur stapt u uit op vliegveld Lindling Pindling International Airport. Vanuit hier kunt u met de trein, taxi of bus verder reizen naar uw accommodatie.

Vliegmaatschappijen
American Airlines, Delta Airlines, Virgin Atlantic, British Airlines en KLM.

Terug naar land info over Bahama's