Sir Grantley Adams International Airport | shower rain | 27°C

Goedkope Vliegtickets Barbados

Barbados is een eiland in het Caribische gebied. Het eiland is, in tegenstelling tot vele andere ‘eilanden’, geen archipel. Dit ene eiland behoort tot de Bovenwindse Eilanden van de Kleine Antillen. Het eiland draagt ook wel de naam Little England of Bimshire.

Het eilandje Barbados

Barbados is het meest oostelijk liggende eiland van de Antillen. Het ligt ongeveer 175 kilometer ten oosten van Saint Vincent. Aan de zuid- en westkust van Barbados liggen veel stranden met fijn strand, terwijl het binnenland vol zit met ruwe heuvels. De stranden zijn omringd door koraalriffen, waardoor dit een ideale plek is om te duiken. U zult versteld staan van de gevarieerde onderwaterwereld. Er heerst een tropisch klimaat en de temperatuur is gemiddeld 26 graden Celsius. Ook kent Barbados een regenseizoen. Dit seizoen, dat duurt van juni tot november, zorgt vooral voor regen in het binnenland. Ook komen er in het gebied vele orkanen voor, maar door de zuidoostelijke ligging blijft het eiland vaak buiten schot.

De geschiedenis van Barbados

Op Barbados leven voornamelijk afstammelingen van Afrikaanse slaven en mulatten. Vroeger werd het eiland bewoond door de Arowakkenindianen, die zijn uitgestorven door Europese ziekten en de zware omstandigheden als slaaf. Zoals in veel Caribische landen werden ook in Barbados slaven uit Afrika geïmporteerd. Het eiland werd daarnaast bezocht door de Spanjaarden en Portugezen. In 1627 werd het land bezet door de Britten. Op 16 april 1816 begon de zwaarste slavenopstand die Barbados heeft gekend. Deze opstand werd aangevoerd door Bussa. In 1838 werd de slavernij definitief afgeschaft. Van 1958 tot 1962 was het eiland lid van de West-Indische Federatie, maar uiteindelijk kreeg het eiland in 1961 een zelfbestuur. In 1966 kreeg het eiland voor de eerste keer een minster en sinds 1998 is Owen Arthur van de Labourpartij eerste minister van Barbados.

Botanische tuin

Andromeda Botanic Gardens is de naam van een botanische tuin die aan de oostkust van het eiland ligt. De tuin is in 1954 opgericht als privéplantencollectie voor Iris Bannochie. In de jaren 70 van de twintigste eeuw werd de tuin opgesteld voor publiek. Door het midden van de tuin loopt een beek die vijvers en watervallen vormt. De tuin beschikt over meer dan zeshonderd plantensoorten waaronder tropische soorten als: broodboom, gember, reizigersboom, begonia, hibiscus, bromelia’s, cactussen en nog vele andere soorten.

Vliegtickets en vliegveld in Barbados

Barbados is gemakkelijk te bereiken met het vliegtuig. U heeft al goedkope vliegtickets naar Barbados vanaf € 1750,-. Na een vlucht van ongeveer 23 uur stapt u uit op vliegveld Grandley Adams Intl. Vanuit hier kunt u met de trein, taxi of bus verder reizen naar uw accommodatie.

De vliegmaatschappijen in Barbados zijn:

  1. Virgin Atlantic
  2. American Airlines
  3. British Airways

Geniet jij binnenkort ook met je goedkope vliegtickets naar het eiland Barbados?