Ignacio Agramonte International Airport | clear sky | 21°C

Steden

Vliegtickets Cuba
Vergelijk alle aanbieders naar Cuba in een zoekopdracht. Vul hierboven uw vluchtgegevens in en druk op de groene knop 'Vliegtickets zoeken', de prijzen van de aanbieders worden automatisch geladen, zo kunt u direct zien wat de goedkoopste tickets zijn.

Boek met extra korting, gebruik een van de kortingcodes op de aanbiedingen pagina, deze codes zijn in te vullen tijdens het boekingsproces.

Cuba, voluit Republiek Cuba, is een land dat in het Caribische gebied ligt. Het land bestaat uit de eilanden Cuba en Isla de la Juventud, plus een aantal heel kleine eilandjes die eromheen liggen.

Verder grenst Cuba aan de Golf van Mexico, de Atlantische Oceaan, de Windward Passage, de Caribisch Zee en de Straat Yucatan. Sinds 1959 is het land een socialistische republiek en sinds 2008 wordt het land bestuurd door Raúl Castro, vice-secretaris-generaal van de enige legale politieke partij. Het land heeft veertien provincies en één speciale gemeente: het eiland Isla de la Juventud.

Algemene informatie

Het hoofdeiland van Cuba wordt omringd door talrijke kleine eilandjes, waarvan Isla de la Juventud de grootste is. Het hoofdeiland is voornamelijk vlak, alleen in het zuiden zult u een gebergte tegen kunnen komen.

Dit gebergte, Sierra Maestra, is met de Pico Turquino van 1.974 meter het hoogste punt van het land. Het klimaat is overwegend tropisch, hoewel dat vaak niet merkbaar is door de straffe wint. De rest van de eilanden zijn onbewoond, ontoegankelijk en vaak beschermd gebied. Hier leven schildpassen en in de lagunes zoeken tientallen soorten bedreigde vogels ongestoord naar voedsel.

De grootste stad van het land is tevens de hoofdstad. Havana, in het Spaans La Habana, ligt aan de noordkust van Cuba. Andere grote steden zijn Camagëuy en Santiago de Cuba.

Bezienswaardigheden

Voor bijzondere uitstapjes en de mooiste bezoeken, bent u in Cuba aan het juiste adres. Ga bijvoorbeeld naar Pinar del Río, waar u de vreemd gevormde kalksteengrotten, de zogeheten mogotes, vindt. Ook de andere grotten, en dan met name Cueva del Indio, zijn zeker een bezoek waard. Duikt u liever de geschiedenis van Cuba in?

Dan bent u in koloniaal Trinidad, dat in 1514 gesticht werd, aan het juiste adres. De bevolking rijdt hier nog op paarden en in de straten met kinderkopjes staan pastelkleurige huizen. Sommige van deze huizen staan zelfs op de werelderfgoedlijst van Unesco. Om de historie een andere draai te geven kunt u naar het Museo de la Revolución.

Hier bevindt zich de Granma, de motorboor waarmee Castro en Ché terugkeerden naar Cuba na hun verbanning. Of bezoek de revolutiehoofdstad Santa Clara.

Hier bevinden zich het monument, het museum en het mausoleum van Ché Guevara. Maar natuurlijk kunt u ook lekker ontspannen in Cuba. Ga naar Torre de Manaca Isnaga en geniet van de uitzichten op Valle de los Ingenios. Hier komt u helemaal tot rust in een ontspannen omgeving!

Klimaat

In Cuba heerst een tropisch klimaat. De gemiddelde dagtemperatuur is 27 graden Celsius en de gemiddelde nachttemperatuur is 21 graden Celsius. Januari is over het algemeen de koudste maand van het jaar en dan is de gemiddelde temperatuur nog 21 graden Celsius. Het zal u dan ook niet verbazen dat in de zomer, en dan voornamelijk in juli en augustus, wel 40 graden Celsius kan worden.

Gelukkig zorgt de wind aan de kust voor een aangename verfrissing, waardoor het al iets koeler aanveolt. In de berggebieden is het duidelijk iets koeler dan in de rest van het land. Het zeewater is het gehele jaar warm met temperaturen tussen de 25 en 29 graden Celsius.