Cairo International Airport | clear sky | 25°C

Cairo
Cairo is niet alleen de hoofdstad van Egypte, maar ook de grootste stad van de Arabische wereld. Daarnaast is het met zijn 16 miljoen inwoners de grootste stad van Afrika en elke dag komen er nog een 4 miljoen mensen bij die naar hun baan in Cairo te gaan. In deze stad vindt u alles; historische bezienswaardigheden, een gezellige bazaar, zeilmogelijkheden op de Nijl en een bruisend nachtleven. Deze stad is werkelijk 24 uur per dag in beweging.

Winkelen
Shoppen op de beroemde Khan el-Khalili bazaar is al een belevenis op zich. Zelfs als u nog niets van de kraampjes gezien hebt. De bazaar is nog helemaal in zijn veertiende-eeuwse stijl behouden en trekt een hoop bezoekers. U zult hier overweldigd worden door alle koopmannen die boven elkaar proberen te schreeuwen.

En u vindt hier werkelijk alles; goud, zilver, koperwaar, tapijt, kruiden, parfum, leer en glas. En het wonderbaarlijke is dat de koopmannen vaak alles nog op hun ezeltjes vervoeren. En wanneer u hier dan toch bent, bezoek dan ook een van de cafeetjes rondom de bazaar. Drink hier een lekkere zoete Egyptische koffie en geniet van een heerlijke waterpijp.

Bezienswaardigheden
De belangrijkste bezienswaardigheden van deze stad zijn de Piramiden van Gizeh en het Egyptisch museum, waar u de mooiste archeologische schatten vindt. Andere mooie bezienswaardigheden, als een Romeins fort, kerken en synagogen vindt u meer Oud-Cairo.

Deze stad is in de zesde eeuw voor Christus gebouwd door de Perzen en werd later herbouwd door de Romeinen. De invloeden van beide volkeren is hier nog duidelijk zichtbaar. U zult hier dan ook zeker een dag door kunnen brengen voordat u alle bezienswaardigheden gezien hebt.

Goedkope vliegtickets en vliegveld
Cairo is gemakkelijk te bereiken met het vliegtuig. U heeft al goedkope vliegtickets naar Cairo vanaf 
€ 595,-. Na een vlucht van ongeveer 5 uur stapt u uit op vliegveld Cairo International Airport. Vanuit hier kunt u met de trein, taxi of bus verder reizen naar uw accommodatie. Extra goedkoop vliegen? Gebruik een van onze kortingcodes, deze staan vermeld op de Vliegticket aanbiedingen pagina. Deze codes zijn te gebruiken tijdens het boekingproces.

Vliegmaatschappijen
Swiss, Turkish Airlines, Czech Airlines, Lufthansa, Olympic Airlines, Alitalia, Austrian Airlines, Airfrance en KLM.

Terug naar land info over Egypte